[AMPLIACIÓ] Un nou atac vandàlic provoca greus destrosses a les Torretes

torretes

Les Torretes de Calella han sigut objecte d’un nou atac vandàlic que el fotògraf Tino Valduvieco ha capturat en una imatge que ha compartit de bon matí a través de les xarxes socials. S’hi pot veure que s’han arrencat pedres d’una de les parets de la torre que té l’estructura més deteriorada. No és la primera vegada que aquestes construccions del patrimoni local pateixen bretolades, però anteriorment havien sigut pintades que no les havien malmès tant com en aquesta ocasió.

Tant bon punt les imatges han començat a circular, les xarxes socials s’han omplert de missatges de condemna, exposant que aquest atac és contra un símbol de Calella i un element d’alt valor patrimonial i històric.

També s’hi ha afegit l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, que ha dit que aquest darrer episodi obre el debat sobre quina és la millor fórmula per preservar els vestigis. I ho lliga amb el tractament que es preveu per a la vil·la romana del Roser.

Per molta feina que es faci, mentre hi ha hagi gent incívica amb ganes de fer mal, passarà. I això també em porta a pensar, al fil de les restes arqueològiques, que haurem d’acabar fent una preservació que protegeixi d’aquests actes vandàlics.

L’alcaldessa ha afegit que la reparació dels desperfectes que ocasiona l’incivisme té un alt cost per a l’Ajuntament de Calella.

Les Torretes, que s’alcen al cim de Capaspre, tenien funció de guaita i formaven part de la xarxa de comunicacions de telegrafia òptica que travessaven tota la península i arribaven a França. Utilitzaven senyals, banderes i llums per enviar-se missatges. Es van construir els anys 1849-1850, i van deixar de funcionar en implantar-se la telegrafia elèctrica. El 25 de maig de 1988 van ser incorporades al Pla Especial de Protecció i Conservació del Patrimoni Artístic de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Julian Gutiérrez escrigué:

    De ben segur que les runes de l’Aldi, estaran molt més protegides dins del soterrani del nou supermercat, que a l’exterior. Aquí teniu la mostra. És una pena que la gent no respecti la nostra història arquitectònica, no ve d’ara, també va passar amb el Dolmen de Vallgorguina fa molts anys. Al estar desprotegit tothom hi pot anar, i jo me l’he trobat pintat de grafitis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat