Arbres caiguts, avingudes d’aigua i despreniments: principals afectacions de tempesta de pedra i vent d’anit

WhatsApp Image 2020-07-03 at 07.54.32

El Servei Meterològic del Maresme manté activada fins aquest migdia l’alerta per precipitacions intenses, localment abundants, que poden arribar a acumular registres de fins a 40 litres per metre quadrat a la comarca. La tempesta va sorprendre ahir les poblacions de l’Alt Maresme pel seu caràcter violent. Va ser curta, acompanyada de pedra de fins a 2 centímetres de diàmetre i de ratxes de vent que van assolir els 122 quilòmetres per hora. Una tempesta típica d’estiu que va tornar a provocar estralls a la via pública, aquesta vegada en forma d’un arbre de la part baixa del Parc Dalmau que va caure a la carretera N-II, ocupant el carril en sentit Barcelona. Va ser necessària la intervenció dels Bombers de la Generalitat per retirar-lo i restablir la circulació. Aquest matí, personal de la Brigada Municipal enllestia els treballs que s’han hagut de fer en aquest punt, però també d’altres de Calella, bàsicament per netejar les restes de vegetació que va arrossegar l’aigua.

El portaveu del Govern Municipal i responsable de Seguretat, Josep Torres, ha explicat que la caiguda de l’arbre que hi ha a prop de l’escola La Minerva ha estat la principal afectació provocada per la tempesta d’anit.

Aquí hi han hagut d’actuar els bombers per netejar i deixar el carril de la carretera lliure. A prop de l’antic Hotel Corona, en un habitatge buit, hi ha hagut despreniments d’elements de la façana. Són les dues coses més significatives, però llavors com sempre avingudes d’aigua en carrers que baixen a mar, per exemple en el punt d’encreuament entre Anselm Clavé i Costa i Fornaguera.

La Riera Capaspre s’ha hagut de tallar al trànsit, però la circulació està garantida a la resta de la població.

Com a conseqüència de la tempesta es van produir les inundacions dels baixos i soterranis d’alguns edificis.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *