Vergés alerta: “També hi ha joves que entren a l’UCI”

verges3

Crida a no abaixar la guàrdia quan les dades indiquen un repunt dels casos de coronavirus a Catalunya, amb brots confirmats a Lleida i Barcelona. En les últimes hores s’han registrat 385 nous positius. A l’Hospital Sant Jaume de Calella, i segons informa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, hi ha dues persones ingressades des de dimecres. En aquest context, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha intervingut aquest matí en diversos mitjans de comunicació per recordar que mantenir la distància de seguretat, la higiene de mans i l’ús de la mascareta són bàsics per protegir-nos de la Covid-19. I ha assegurat que el col·lectiu de gent jove no està al marge del contagi i que hi ha nois i noies que també estan ingressant a l’UCI.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet una crida a la població perquè no abaixi la guàrdia i mantingui les mesures de protecció per evitar el contagi del coronavirus. En aquest sentit, ha recordat la importància de mantenir la distància de seguretat i portar la mascareta quan no sigui possible –per exemple al transport públic–, i sobretot tenir una bona higiene de mans.

La mascareta és una protecció més, però la base és la distància, encara que ens costi. No donar la mà sinó saludar-se amb el colze, hem de ser molt conscients d’això; i sobretot la higiene de mans. És el més important per combatre aquest virus i qualsevol que corri per aquí.

La consellera de Salut ha reconegut que després del confinament era inevitable que hi hagués un cert relaxament, però ha recordat que el virus no ha marxat i que s’ha de ser conscient del risc que es produeixin brots que puguin tornar a saturar el sistema públic de salut. Ara mateix a Catalunya es comptabilitzen 385 nous positius. Vergés ha dit que la gent jove no se’n queda al marge.

Té una afectació més clara en la gent gran, que aguditzen més, però la gent que ara entra a l’UCI també són joves. No és cap broma, ho hem de vetllar moltíssim.

La consellera de Salut ha explicat que s’estan registrant molts casos d’asimptomàtics i d’altres que presenten quadres lleus, i que això és positiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *