La CUP recull avals a Calella per la candidatura a les generals

CUP BENESTAR 1

La CUP ha decidit presentar-se a les eleccions generals del 10 de novembre i per això l’agrupació local està aplegant signatures per poder formalitzar la candidatura. Tal com marca la Llei electoral, els partits sense representació tenen l’obligació de recollir el número d’avals que es correspongui amb el 0,1% del cens de cada demarcació on es presenten.

El passat 28 de setembre la Candidatura d’Unitat Popular va anunciar que, per primera vegada a la seva història, es presentaria a unes eleccions generals. En roda de premsa van afirmar que eren temps d’excepcionalitat i que es presentaven per defensar el dret a l’autodeterminació, l’amnistia a totes les persones represaliades i el reconeixement de tots els drets. A Calella, la regidora cupaire, Núria Freixas, ha explicat que és una decisió presa des de les bases i amb el consens de tot el partit.

El consell polític decideix presentar-se a les eleccions generals per donar una resposta a la repressió i criminalització a l’independentisme. Creiem que l’única manera de posar fre, d’intentar solucionar i posar el nostre gra, és anar allà i lluitar pels nostres drets socials, civils, econòmics i polítics, i intentar fer aquest exercici de l’autodeterminació.

Per poder presentar-se a les eleccions del 10N la CUP té l’obligació de recollir l’aval del 0,1% del cens de cada demarcació on es presenten. És per això que des de les assemblees locals estan recollint avals. A Calella s’hi pot firmar el document de dilluns a dissabte a la Morra (C/Sant Josep 7) de 10 h del matí a 12.30 h i de 18 h a 21 h.

Estem recollint avals a la Morra, els matins i a les tardes, i després hi ha diferents locals de Calella que hem aconseguit que ens donin el seu suport, com El graner, El Faristol i La Cassola, que ens ajuden a tenir els papers de signatura allà.

Per poder avalar, els signants han de tenir dret a vot i formar part del cens de la demarcació on es presenta el partit. Avalar una candidatura no implica el vot per aquella llista, això si, és important tenir en compte que no es poden avalar dues candidatures diferents.

Ara, la CUP té fins al diumenge 6 d’octubre per recollir els 7.000 avals que necessita per configurar la llista que portarà a les eleccions generals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat