L’ADF de l’Alt Maresme té menys recursos que l’estiu passat per lluitar contra el foc

El Govern de la Generalitat ha anunciat un increment dels recursos i les dotacions per fer front a la campanya forestal d’aquest estiu, però a l’Alt Maresme diuen que els recursos han disminuit.

Els responsables dels departaments d’Interior i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han presentat un pla d’acció conjunt per a la prevenció i extinció d’incendis durant els mesos estivals. Des del departament d’Agricultura s’aprovarà la propera setmana el Pla Estratègic del Cos dels Agents Rurals, que preveu diferents línies d’actuació destinades a millorar l’organització, l’estructura i recursos d’aquest cos i incrementar la plantilla fins arribar a més de 820 efectius l’any 2025. Interior, per la seva banda, ha anunciat la  convocatòria de 300 noves places de Bombers per aquest any.

Però Dídac Rey, voluntari de l’ADF de l’Alt Maresme, ha comentat que els recursos per aquesta zona han baixat, i que enguany hi haurà problemes importants per la sequedat dels pins morts pel Tomicus

Dídac Rey també demana precaució a l’hora de tirar petards la revetlla de Sant Joan. El seu consell és clar. Com més lluny del bosc millor.

Des d’Interior de la Generalitat s’invertiran 16,2 milions en les despeses directament relacionades amb la Campanya Forestal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *