[AMPLIACIÓ] Ciutadans presenta una moció perquè la bandera espanyola onegi al balcó de l’Ajuntament

Imatge d'arxiu

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Calella viurà demà dijous el debat d’un total d’11 mocions presentades en solitari o de forma conjunta pels diferents grups polítics municipals. Ciutadans en porta dues, que defensarà el seu regidor Guillermo Gomis, d’àmbits ben diversos. D’una banda, la formació taronja reclama la restitució de la bandera espanyola al balcó de l’edifici consistorial argumentant que “a més d’una qüestió moral té també una base legal perquè l’Ajuntament és una institució pública que representa a tota la ciutadania”.

En la moció, Ciutadans es remet a la Llei de Banderes segons la qual “la bandera espanyola ha d’onejar a l’exterior i ha d’ocupar un lloc preferent a l’interior de tots els edificis i establiments de l’administració”. Reclama la seva restitució al balcó de l’Ajuntament de Calella, acompanyant la senyera que, des de fa anys, és l’única que hi oneja. En declaracions a Ràdio Calella Tv, el regidor Guillermo Gomis ha reconegut que difícilment aconseguirà que la moció prosperi.

Fa moltes legislatures que hi ha un pal buit i sol·licitem que es compleixi la Llei de banderes com també s’ha de complir la Constitució (…) Pel que vaig constatar en la Junta de Portaveus prèvia no prosperarà perquè hi ha molts partits que no volen complir la llei, realment m’emportaria una sorpresa.

En solitari, la formació taronja també presenta una moció perquè s’ampliï la piscina municipal Dorly Strobl per mitjà de la construcció d’una nova bassa ocupant l’actual aparcament. La iniciativa també fa referència a l’estat dels vestuaris.

A la piscina hi van molts nens i els pares se’ns han queixat de com estan els vestuaris. Sabem que és un projecte del Pla d’Equipaments Esportius però s’ha d’accelerar perquè no pot esperar més. A més, hem de tenir en compte que Calella és aquest any Capital Catalana de l’Esport i, per això, hem de donar les millors instal·lacions als esportistes que són d’aquí i als que venen de fora.

Impuls a la reordenació de la zona de l’estació de Renfe

Tots els grups polítics municipals sense excepció han consensuat una moció que dona llum verda a l’endreça de l’espai urbà que hi ha davant l’estació de Renfe, entre els carrers Anselm Clavé i Amadeu. La proposta consisteix en l’encàrrec d’un estudi que n’avaluï les possibilitats de reordenació.

ERC i Calella en Comú fan palès el seu desacord amb la contractació de Soufian Laroussi

Els dos partits presenten una moció, que també serà debatuda en el marc de la sessió ordinària del Ple Municipal, en contra de la decisió del Govern de Junts per Calella i el PSC de fer-se amb els serveis del socialista Soufian Laroussi en qualitat d’assessor extern en matèria de transparència, bona governança i relació entre els partits. Una àrea que depèn directament d’Alcaldia. La seva contractació es fa fer efectiva el passat mes de juliol, per acord de la Junta de Govern, per un import total de 15.246 euros.

Millora del servei de bus entre Calella i Pineda

ERC i Calella en Comú porten al Ple Municipal una iniciativa per reclamar la millora del servei de transport públic per carretera entre Calella i Pineda de Mar.

I juntament amb la CUP proposen que Calella es declari municipi Amics dels Animals-Pet Friendly.

L’ordre del dia de la sessió ordinària que s’ha convocat per demà dijous 3 d’octubre inclou, en l’àrea d’Hisenda, la modificació del pressupost corrent per afrontar despeses generals. El Govern Municipal planteja que les noves partides que s’introdueixin al compte es cobreixin amb l’actual romanent de tresoreria.

El Ple ordinari d’octubre arrencarà a les 18.30h i serà retransmès en directe per Ràdio Calella.

Consulta l’ordre del dia clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *