Artipasta deixa empremta al Fòrum Gastronòmic Barcelona

Artipasta ha participat aquesta setmana al Fòrum Gastronòmic Barcelona, que ha reunit gairebé 300 empreses nacionals i internacionals relacionades amb el món de la cuina i l’alimentació. És una elaboradora amb seu a Calella, dedicada a la creació de pastes artesanals de qualitat.

L’espai Catalunya del Fòrum Gastronòmic ha comptat amb la presència de 10 empreses maresmenques. Es tracta de la vilassarenca Carns Boher, el Forn de pa Can Puig d’Arenys de Munt o les mataronines Botànic Gastronòmic, Coc Delicatessen i Marmitus, entre d’altres. La representació calellenca l’ha posat Artipasta, la productora de pasta artesanal nascuda l’any 2007 i que es dedica a l’elaboració de tota mena de pasta fresca, raviolis i canelons. Albert Pumarola, propietari de l’empresa, en una entrevista a Ona Maresme destaca el secret del seu èxit.

Nosaltres fem pasta fresca, làmines de pasta fresca a partir de sèmoles, farines… Hi ha algunes que van amb ou o amb espinacs o tinta de calamar. És en funció del que vulguem elaborar. Busquem l’equilibri entre els ingredients depenent la recepta.

Pumarola destaca que els farcits de la seva pasta estan elaborats amb els millors productes del mercat seguint les tècniques de la cuina tradicional catalana amb sofregits, rostits i elaboracions artesanals. També s’ha atrevit a dir quin considera és el seu producte estrella.

El nostre fort és la parta farcida i el producte estrella els raviolis. Sí que és cert que aquí Catalunya també ens funcionen molt bé els canelons, i més ara que s’aproxima Nadal i les vendes es disparen. Però al conjunt de la península, m’atreviria a dir que és el ravioli.

De raviolis elaboren de tota manera, des dels més tradicionals de vedella rostida, passant pels de botifarra negra amb bolets, de formatge i pera, d’albergina i tomàquet sec, fins als de salmó o gambes. El mateix passa amb els canelons, els que tenen més sortida són els tradicionals de rostit, però pels més sibarites disposen de diferents varietats com els de peus de port, formatge fresc i espinacs o la novetat de pularda trufada.

Els productes d’Artispasta estan destinats principalment a la restauració, però aquí Calella es poden aconseguir a Can Prunell i Can Gelmà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.