Calella oferirà als contribuents un calendari fiscal “fet a mida”

L’IBI, la taxa d’escombraries o l’impost de circulació es podran pagar, a partir de l’any 2025, en el nombre de quotes anuals que decideixi cada contribuent. L’Ajuntament i la Diputació, que és l’organisme que recapta els tributs municipals, han arribat a un acord per oferir la possibilitat de tenir un calendari fiscal fet “a mida”. Una negociació propiciada per la demanda del sector de l’hostaleria sobre la taxa de terrasses de bars i restaurants, que s’ha acceptat i alhora fet extensiva a la resta d’impostos, taxes i preus públics. Si es vol una nova modalitat de fraccionament s’haurà de sol·licitar directament a l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, per internet o presencial a l’oficina del carrer Barcelona.

Calella oferirà que cada contribuent – persona o empresa – pugui adaptar el seu calendari fiscal. Ara, l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, que recapta els tributs municipals, permet fraccionar-ho en diferents quotes prefixades. A partir del 2025, cadascú podrà triar en quants rebuts vol pagar durant l’any, per exemple, la contribució (IBI), la taxa d’escombraries o l’impost de circulació.

L’alcalde Marc Buch explicava ahir en sessió plenària que la negociació amb la Diputació de Barcelona – propiciada per les demandes del sector de l’hostaleria – es fan extensives a la resta de contribuents per facilitar a tothom el compliment de les seves obligacions fiscals.

Els contribuents que es vulguin acollir a la nova modalitat de fraccionament “fet a mida” hauran de sol·licitar-ho directament a l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, per internet o presencialment a l’oficina del carrer Barcelona.

En el calendari fiscal de l’Ajuntament de Calella hi ha tributs municipals com la contribució, l’impost de circulació o el d’activitats econòmiques, la taxa d’escombraries domèstiques i comercials, o la de guals i del cementiri.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *