Mobilització veïnal a Sant Pol en contra d’una antena de telefonia al mig del poble

Movistar vol instal·lar una antena de telefonia mòbil a l'entorn de la Plaça Anselm Clavé

Per solucionar els problemes de cobertura que té a Sant Pol de Mar, Movistar vol instal·lar una antena de telefonia mòbil amb tecnologia 5G al mig del poble. Ja en té una funcionant a prop de l’Església de Sant Jaume, però porta cinc anys al darrera d’una segona torre que vol posar en una finca de la Plaça Anselm Clavé, la coneguda com Plaça de l’Hotel. Fins al moment s’ha trobat amb la resistència de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, que ja li va denegar el permís l’any 2019, i d’un grup de veïns i veïnes, que llavors ja es van mobilitzar i han tornat a activar les protestes després de saber que la justícia ha estimat parcialment el recurs que va presentar la companyia. Tot dependrà d’un informe del Ministeri d’Indústria i Turisme espanyol, que es podria tenir en breu. La plataforma veïnal, preocupada per l’impacte sobre la salut de les ones electromagètiques que emeten les antenes, ha començat a recollir signatures per aturar-ho. Aquest cap de setmana seran al Parc del Litoral.

Campanya de recollida de signatures a Sant Pol de Mar en contra de la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil 5G a la Plaça Anselm Clavé. La companyia va demanar el permís fa 5 anys al·legant que solucionaria el problemes de cobertura al poble – que provoquen les queixes dels seus clients per un servei deficitari –, però l’Ajuntament li ho va denegar. Hi va recórrer i ara la justícia ha al·legat parcialment el recurs, deixant l’última paraula a l’informe que ha d’emetre el Ministeri d’Indústria i Turisme espanyol en base a la normativa actual.

Els veïns i veïnes que ja s’havien mobilitzat l’any 2019, han reactivat les protestes en conèixer la resolució. Aquesta setmana han sortit al carrer per demanar adhesions a un manifest que han publicat a través de les xarxes socials, en què adverteixen i es mostren preocupats pels efectes de les ones electromagnètiques de la torre, en el cas que finalment s’instal·li en una de les finques que envolten l’anomenada Plaça de l’Hotel.

El seu propòsit és aturar la instal·lació de l’antena, per motius de salut, però també d’impacte paisatgístic – la torre tindria entre 7 i 8 metres d’alçada – i sobre el valor de les finques. Un dels membres del grup promotor de la plataforma veïnal ha fet pública la denúncia a través de Ràdio Calella TV.

No estem en contra del progrés i la tecnologia, que hi hagi cobertura de mòbil; ens oposem que s’instal·lin aquestes infraestructures en detriment de la salut dels vilatans i vilatanes. No es pot permetre. És abominable.

Imatge aèria de Can Tiril (Font: GoogleMaps)

La plataforma veïnal considera que l’antena s’hauria d’instal·lar al turó de Can Tiril, on ja hi ha la d’altres companyies de telefonia, en un emplaçament allunyat del nucli urbà i de les urbanitzacions.

Aquesta setmana ha intensificat les les accions amb l’objectiu d’agafar el màxim de musculatura possible davant la imminent resolució del Ministeri d’Indústria i Turisme, que vincularà l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, qui ha expressat el seu suport als veïns i veïnes afectats i comparteix la seva preocupació. Així ho ha fet notar a Ràdio Calella TV, que s’hi ha posat en contacte.

Es marquen la fita de 4.000 adhesions. Aquest cap de setmana seran al Parc del Litoral.

Movistar ja té una antena de telefonia mòbil al mig de Sant Pol de Mar, a la confluència dels carrers Joan Maragall i Sant Jaume, a tocar de l’església de Sant Jaume.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *