[Àudio] [La Ciutat] Vull deixar de fumar

▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

“Vull deixar de fumar” és una frase que sent sovint Julià Cruz a la consulta del CAP de Calella. Ell adverteix que no és fàcil però que és possible i necessari per a la salut. Avui Cruz ens ha explicat al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV com es treballa per acompanyar a aquelles persones que ho decideixen per deixar de fumar i perquè sovint és tan complicat.

Cruz adverteix que si vols deixar el tabac, has de deixar també tot allò que associes amb el tabac i fer un canvi de vida. L’addicció al tabac és física i psicològica. La Física dura un mes aproximadament i la psicològica pot durar molt de temps perquè qui deixa el tabac passa a ser “fumador no actiu” però fumador encara. I si en algun moment torna a fer una calada al cigarret, pot recuperar l’hàbit. Recordem que el consum de tabac està associat a moltes patologies i, a més, minva molt la nostra qualitat de vida.

Per això, es recomana canviar hàbits i trobar la manera que la dosi de dopamina que ens proporciona plaer gràcies a la nicotina es pugui trobar en altres activitats, com l’esport, per exemple.

El missatge és clar, amb ajuda i voluntat, deixar de fumar és possible i millorarà molt la nostra qualitat de vida.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *