Ciutadans guanya la moció per avançar cap a una ciutat més inclusiva

ciutat inclusiva

El Ple de Calella va acordar seguir treballant per avançar cap a una ciutat més inclusiva. A través d’una moció de Ciutadans aprovada per unanimitat, el consistori es compromet a fer un municipi més amable i adaptat per a les persones amb diversitat funcional. Ho faran convertint tot els equipaments municipals en accessibles, eliminant les barreres arquitectòniques de la via pública, col·locant rampes en determinats punts de la ciutat i implementant mètodes de seguretat pels invidents, com els semàfors sonors. Aquests compromisos de totes les forces de l’arc plenari se sumen a altres projectes que l’Ajuntament té ja en cartera per millorar l’accessibilitat urbana.

L’impulsor del text, el regidor de ciutadans Guillermo Gomis, ha explicat que l’objectiu de la moció era millorar el dia a dia dels calellencs que pateixen alguna discapacitat. Gomis exposa que a través d’aquesta proposició s’aconseguirà adaptar el municipi a les necessitats d’aquests col·lectius i oferir-los un suport integral tant a ells com a les seves famílies.

L’objectiu de la moció era perquè les persones que tenen alguna discapacitat, puguin sentir-se millor i fer el seu dia a dia més fàcil. Sobretot adequant voreres, fent rampes, implementar un sistema de semàfors sonors i en els centres educatius instar a la Generalitat a col·locar ascensors.

De fet, Ciutadans ha posat a tall d’exemple l’equipament municipal de Can Saleta. Un espai renovat recentment i que no és del tot accessible, malgrat tenir un ascensor.

Unes propostes que, ara, s’afegeixen a altres projectes pendents, com el pressupost participatiu per l’adaptació de les voreres de la ciutat i acabar amb les barreres arquitectòniques. Diu Gomis, que l’executiu de Candini li ha refermat el seu compromís per executar-lo abans que acabi l’any. 

Nosaltres vam demanar per l’eliminació de les barreres i ens varen dir que abans d’acabar l’any ja estaria la qüestió abordada. El que passa, és que per diferents factors, els terminis a vegades es demoren, però tenim el compromís del Govern per arreglar-ho abans que acabi l’any.

La moció presentada per Ciutadans també pren per objectiu crear un Centre Especialitzat a Calella. Un recurs municipal amb especialistes per garantir i atendre les necessitats dels diferents ciutadans amb diversitat funcional, i també de les seves famílies.

Per a fer possibles tots aquests acords, Ciutadans ha proposat a l’Ajuntament demanar finançament a administracions supramunicipals com la Generalitat o la Diputació de Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat