Avui ha començat el període de prohibició de fer foc al bosc sense autorització

Imatge d'arxiu

Serà des d’avui i fins el 15 d’octubre. L’objectiu de d’aquesta campanya és prevenir els incendis forestals. Cal destacar que el 61% del Maresme i el 51% de Catalunya són zona forestal. En total, 24.000 hectàrees de boscos, 23 milions d’arbres o el que és el mateix, 54 arbres per cada habitant.

Els equips d’emergència alerten que una guspira podria desencadenar un gran foc. És per això que es demana extremar les mesures de prevenció i davant de qualsevol columna de fum, trucar ràpidament al telèfon d’emergències 112.

La prohibició afecta a terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, en una franja de 500 metres que els envolta. La normativa especifica que no es poden cremar restes de posa i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. A més, tampoc es poden fer focs d’esbarjo i només es podrà fer foc dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les d’urbanitzacions sempre i quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals susceptibles de poder encendre’s i provocar un incendi.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *