Baixa lleugerament l’atur a Calella

La desocupació torna a descendir lleugerament, en només 4 persones, a Calella, segons es desprèn del Repor d’atur elaborat mensualment per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. 1.052 habitants del municipi es troben sense feina. La taxa d’atur queda registrada en un 13,10%.

Després del repunt de l’atur que va patir Calella durant el mes de novembre, torna a baixar el nombre de persones que es troben inscrites com a demandants de feina no ocupats. Amb tot, el descens és molt lleuger, i només 4 persones han aconseguit trobar feina, respecte al mes passat.

D’aquesta manera, són 1.052 els calellencs i calellenques que es troben en situació de desocupació, deixant la taxa d’atur mensual en un 13,10%.

La tendència ha estat la mateixa que a la resta de la comarca, on la taxa d’atur registrat se situa en un 10,2%, que suposa un descens del 0,27%. El Maresme comença l’any amb 1.544 persones aturades menys que a inicis del 2022, per tant, la taxa interanual s’ha vist reduïda en un 6,65%. Amb tot, encara té registrades 21.658 persones com a demandants de feina no ocupats. Pel que fa a les poblacions, en 14 ha disminuït, en 12 ha augmentat i 4 es mantenen amb els mateixos números. La taxa d’atur per municipis mostra la diversitat territorial, que va des del 4,83% d’Alella fins al 14,76% de Pineda de Mar.

Les dones encara són el col·lectiu més afectat, sumant el 57,60% del total de les persones aturades, és a dir, 12.477 demandants de feina no ocupats són dones. L’anàlisi elaborada pel Consell Comarcal mostra que la recuperació de l’ocupació és més lenta entre les dones. Al Maresme, si es divideix la taxa d’atur registrat per sexes, en les dones s’eleva fins a l’11,89% mentre que en els homes disminueix fins al 8,26%. Amb tot, l’atur femení ha descendit en un 0,47% i el masculí s’ha mantingut.

Pel que fa a la distribució per edats, l’atur es concentra entre les persones de 55 a 64 anys. De fet, el 62,64% de l’atur s’acumula en les persones de 45 anys cap amunt. Els més joves, de 16 a 24 anys, han experimentat el descens més intens amb un 5% menys d’aturats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *