Balanç positiu dels primers cinc mesos de l’economat de Càritas Calella

Càritas Calella fa un balanç molt positiu dels primers cinc mesos de posada en marxa d’un nou espai dedicat a economat al carrer Balmes. Aquest local es va posar en marxa per dignificar i millorar la distrIbució d’aliments per a les famílies necessitades de Calella que fins el moment es feia al carrer Església. En aquest temps, hi han passat 322 famílies.

El canvi d’emplaçament de l’economat al carrer Balmes ha permès destinar l’antic espai de manera íntegra a rober. A més, s’han aconseguit evitar les cues que feien els usuaris i el dificultós procès que suposava la descàrrega dels aliments.
Josep Vidal, voluntari i tresorer de Càritas Calella, explica que estan molt satisfets del que ha suposat aquest canvi.

«Aquests cinc mesos han sigut molt positius, estem molt contents i les coses francament funcionen bé. No diré al cent per cent, perquè això és difícil però funcionen molt bé. Penso que aquí està content tothom. Està content l’usuari, està content Càritas i penso que l’Ajutament també està content»

En aquests cinc mesos han passat pel nou local 322 famílies. Totes elles arriben a Càritas després de passar per Serveis Socials i poden adquirir els productes gràcies a un sistema de valoració per punts, depenent dels membres que tingui cada família. Cada setmana hi ha una mitjana de cent usuaris.

«Com a mínim cent, sempre hi ha una setmana que és una mica menys, però com a mínim cent. De vegades són cent tres, cent set… Algun divendres també ve alguna persona que va a dinar i a sopar al menjador solidari de Poblenou i com que el cap de setmana està tancat venen a buscar una mica de menjar pel dissabte i pel diumenge»

Els aliments que hi ha disposició de les famílies provenen del Banc d’Aliments i de la Unió Europea. La propera cita destacada tindrà lloc els propers dies 1 i 2 de desembre per la Gran Recapta, en la qual participaran 7 supermercats de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *