L’alcaldessa recorre la instrucció de la Fiscalia perquè la Policia Local actuï contra el referèndum

Candini a l’acte insitucional de l’Onze de Setembre a Calella

Montserrat Candini ha enviat una carta a la Fiscalia Provincial de Barcelona en què exposa que hi ha una “contradicció flagrant” entre l’ordre perquè la Policia Local actuï de policia judicial i l’acord de 2015 de la Comissió Nacional de Coordinació de la Policial Local. L’alcaldessa de Calella respon així a la instrucció rebuda a l’ajuntament per part del Fiscal Superior de Catalunya que mana al cos policial a dur a terme un seguit d’actuacions per aturar la preparació del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

Entre aquestes, i segons es recull també en l’escrit de resposta de l’alcaldessa, hi ha que els agents elaborin un informe de les activitats preparatòries del referèndum. Que el remetin a Fiscalia amb caràcter urgent i amb còpia a les unitats de Policia Judicial de Mossos d’Esquadra. I finalment, que s’adoptin les mesures necessàries per evitar la “consumació dels delictes” per mitjà de “requisar urnes, sobres electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics, o altre material de difusió, promoció o execució” del referèndum.

En l’escrit es demana a Fiscalia que rectifiqui i deixi sense efectes la instrucció, seguint la recomanació dels serveis jurídics de l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *