‘La nena dels pardals’ a Can Salom aquest dissabte

La companyia Teatre al detall porta a Calella el seu darrer espectacle. «La nena dels pardals» es podrà veure aquest dissabte al Teatre de la Sala Mozart en el marc de la programació de la Festa Major de la Minerva.

La companyia de Txell Botey i Xavi Idáñez conviden als petits i grans a reflexionar sobre la injustícia i el respecte al medi a partir de la història d’una petita rebel. És l’adaptació teatral d’un conte de Sara Pennypacker que van estrenar el passat mes de març al Sant Andreu Teatre Musical, i que ara porten de gira.

Txell Botey, ha explicat en una entrevista a l’InfoMigdia que la funció d’aquesta adaptació consisteix en la importància de tenir criteri propi: «la poètica històrica d’aquesta adaptació parlar sobre la dictadura sobre les lleis injustes i sobre la importància de tenir criteri propi, i no creue’t tot el que et diuen i tenir capacitat de reflexionar. Que els nens no siguin màquines de pensar el mateix i que cadascú miri a dins seu i vegi què és el que sent».

‘La nena dels pardals’ està pensada per nens a partir de 5 anys perquè al final explica un conte. Tot i així és una obra per a tot tipus de públics perquè cada franja d’edat hi pot veure coses diferents: “Els nens que són més grans veuen més enllà com les reflexions de la dictadura, la crítica als mitjans de comunicació. I veuen moltes altres coses i els adults també”

Aquesta història, com ja hem dit, és l’adaptació teatral d’un conte de Sara Pennypacker però que alhora parteix d’un fet històric a la Xina l’any 1958 quan per ordre del dictador Mao Zedong va ordenar exterminar a tots els pardals del país perquè menjaven el gra que la gent necessitava per treballar i convertir al país asiàtic en una potència mundial. Així és com ho explica la Txell Botey: “Els pardals eren els enemics de la Xina perquè es menjaven el gra, i si els exterminem?, va pensar que tindrien molt més gra per a tothom, el que va provocar van ser tres anys de plagues i 40 milions de morts, és a dir totalment al contrari pretenien. Es va acabar amb una generació de xinesos”

Botey assegura que és molt gratificant actuar davant d’un públic infantil, perquè sorprèn tot el que poden arribar a entendre i perquè són molt agraïts: ” És un públic que entén moltes més coses de les que ens pensem els grans. Una de les coses que passa a l’espectacle és que a la nena no li fan cas perquè és una nena, això és una cosa que contínuament sentim, “calla que ets petit”. A vegades els nens actuen amb la seva innocència i sense prejudicis i amb el cor, moltes vegades els hauríem d’escoltar més perquè tots n’aprendríem moltes coses i per això em sembla molt interessant actuar per nens”.

Les entrades anticipades es poden comprar per 3 euros al Museu Arxiu de Calella de dimarts a dissabte de 6 a 9 de la tarda i festius d’11 del matí a dues de la tarda. L’obra teatral es representarà aquest dissabte 23 a les 12 del migdia a Can Salom.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a Txell Botey:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *