Balanç satisfactori de la primera temporada d’estiu amb les noves guinguetes

Els guinguetaires afirmen que els nous espais -molt més amplis de cuina i restaurant-, una bona coberta, una nova logística de treball, i un molt bon estiu climatològicament parlant; els ha permès acabar l’estiu amb bones sensacions.

Els guinguetaires entenen aquest estiu del 2016 com el de l’arrencada, l’any en què tot ha estat nou i tot ha estat com un meló per obrir. De fet, també serà així l’hivern, el primer en què els seus negocis estaran oberts a la platja i ara per ara és una incògnita saber quina afluència de gent hi pot haver.

Reconeixen que obrir amb pressa, ja entrada la temporada, els va comportar certs inconvenients, però ara, vist amb perspectiva, veuen que no va ser un problema tan gran com podia semblar en principi, ni tampoc ho ha estat la nova distribució de les guinguetes ni que només n’hi hagi hagut quatre. Escoltem a Quim Fabré, responsable del Xiri 9 de Calella. “Al començar tard i amb presses tothom s’ha hagut d’anar amotllant al temps i a la feina. Ha afectat i no n’hi ha hagut per tant, les dues a l’hora. Afecta perquè quan comences amb la temporada a sobre -i amb el culebrón que va comportar el tema de les guinguetes aquí Calella, que al final jo crec que no n’hi ha hagut per tant- de coses n’ha repercutit. Has de disposar de més gent treballant, t’has d’adaptar i això no ho hem pogut fer perquè vam començar corrent. Però dintre de tot, com que ens espavilem, amb el temps ens hem anat posant a lloc“.

Ara els guinguetaires enfronten un altre repte, que és passar l’hivern a la platja. Han d’adequar l’espai i que la gent sàpiga que els xiringuitos no tanquen en tot l’any. Fabré: “De l’estiu puc explicar mil històries a la platja perquè hi portem molts anys però de l’hivern cap. És una altra situació. Crec que és una bona opció, que ens hi haurem d’amotllar, ara hem d’adaptar la guingueta a les temperatures d’hivern i fer tancaments-una feinada i un altra despesa afegida. També hem d’acostumar a la gent a que hi som, a l’hivern.  Anirem veient com van els caps de setmana sobretot, o dies festius.. anar veient“.

Fabré ha explicat que la reunió que s’ha fet avui divendres amb el govern municipal ja es va planificar abans de l’inici de temporada i que els guinguetaires no han fet cap petició a l’Ajuntament, ja que ara tot ja ha començat a rodar. “Ja s’havia quedat així fa temps en el sentit de veure, parlar i valorar i què en dèiem uns i altres. De peticions nosaltres a l’Ajuntament cap. El que podíem demanar-los ja ho vam fer al moment de la construcció. Ara és tirar endavant i anar veient-ho tot i de quina manera rutlla la nova estructura“.

Per part de l’Ajuntament, l’alcaldessa Montserrat Candini ha assistit a aquesta reunió de valoració de la temporada amb els guinguetaires però no hi hem pogut contactar per poder comentar el balanç que en fa el govern municipal.

Aquí podeu escoltar l‘entrevista sencera, emesa a l’Info Vespre, a Quim Fabré

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *