Pallasos en Rebeldía rep el donatiu calellenc de gairebé 5.000 euros

Tota la recaptació del concert de Festa Major de la Minerva servirà per finançar els projectes de solidaritat i cooperació que realitza Pallasos en Rebeldía, a través de l’art i la cultura. Amb música, màgia i clown, el col·lectiu trasllada il·lusió i somriures per a l’esperança de persones que, arreu del món, passen per dificultats. Molt coneguda és la seva trajectòria a Palestina, al Sàhara o darrerament a Lesbos, un dels punts crítics del conflicte fronterer a Europa; però també fan notar la seva acció per barris i poblacions catalanes.

El calellenc Ernest Vila, membre del col·lectiu, ha recollit amb molt d’agraiment el donatiu que ha fet la ciutat al moviment. Ha explicat que els 4.720 euros serviran, de forma íntegra, a finançar l’acció internacional de Pallasos en Rebeldía. Ha explicat en una entrevista a Ràdio Calella TV que no obliden la terra i que també a través de l’art transformen situacions difícils en somriures aquí a Catalunya. “Estem treballant amb organitzacions i col·lectius de barris marginalitzats de Badalona, Barcelona o l’Hospitalet del Llobregat. També amb associacions de veïns, fa poc, vam cogestar el Festival Esperanza al Prat del Llobregat, en un dels barris més afectats per aquesta crisi”, ha indicat.

Pallasos en Rebeldía aglutina artistes d’arreu del món, ONGs i col·lectius que ofereixen el seu art i coneixements en favor de millorar la situació dels més vulnerables. Especialment els infants. Ha estat el seu objectiu d’ençà que un conflicte armat va fer despertar les seves consciències. “Pallasos en Rebeldía va néixer de la guerra d’Iraq i es va acabar de gestar a Xiapas. Ara mateix compta amb més de 300 col·laboradors d’arreu del món: Brasil, Argentina, Perú, Colòmbia, Mèxit, tot Europa; també a Catalunya, Galícia o Madrid”, ha comentat.

Molts han estat els companys de viatge que ha tingut Pallasos en Rebeldía durant tots aquests anys. Entre els que s’han sumat a les caravanes dels somriures hi ha el grup Txarango. La seva popularitat, admet Vila, ha contribuit a fer difusió de la seva acció solidària.

“Si per alguna cosa mesurem a les persones és pel tamany del seu cor, i el de la gent de Txarango és enorme. Ens ajuden molt perquè tenen molta gent que els segueix, i qualsevol passa que fan té una repercussió grandiosa”, ha assegurat.

Arran de l’excel·lent resposta obtinguda a Calella, Pallasos en Rebeldía ha començat a fer circular l’etiqueta #calellaenrebeldia per les xarxes socials. La faran servir per informar de les pròximes caravanes que es posin en marxa, perquè els calellencs n’estiguin al corrent i se’n sentin partíceps.

A continuació podeu escoltar l’entrevista íntegra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *