Bars i restaurants podran servir sopars a partir del 9 de maig

El dia 9 de maig bars i restaurants podran servir sopars un cop finalitzi l’estat d’alarma. Així ho ha aprovat el Procicat aquest matí. Els sopars s’autoritzen fins a les 11 de la nit tant en interiors com en exteriors i amb l’aforament vigent del 30%. Des del 20 de desembre, fa més de quatre mesos, que aquests establiments no poden obrir més enllà de les 17 h de la tarda. El que encara no està clar és si el toc de queda es podria allargar fins a les 11 de la nit. Tot això quan falten deu dies pel final de l’estat d’alarma, previst pel 9 de maig, que farà decaure el toc de queda i el confinament de tot Catalunya.

Així ho ha anunciat la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, durant la roda de premsa posterior a la reunió tècnica del Procicat. 

En aquesta resolució a partir del 9 de maig entra l’obertura continuada de la restauració fins a les 23 hores, amb les mateixes condicions que fins ara. També es permet a partir del dia 10 la reobertura dels parcs i fires d’atraccions. Aquestes són algunes de les modificacions que farem a partir del 9 de maig. D’altres encara estem estudiant com queden amb la finalització de l’estat d’alarma, com pot ser el toc de queda o el confinament perimetral.

Pel que fa al gruix de les mesures, continuaran vigents una setmana més, fins a la setmana del 10, amb petites obertures com la dels parcs infantils que no hauran de tancar-se a partir de les 20 h. Fa set dies es va posar fi al confinament comarcal, es va permetre l’obertura dels bars i restaurants dels centres comercials i es va eliminar el límit de bombolles en les reunions socials. També es van recuperar les classes al 100% de la presencialitat a Batxillerat i cicle formatius.

De fet pel dia 10 de maig, el govern català està estudiant ara com blindar totes les restriccions que vol mantenir i que hauran de ser ratificades des de llavors pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) si afecten els drets fonamentals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.