Biblioteca prepara el programa Lecxit per fomentar la comprensió lectora dels infants

bibliotca lexcit

La biblioteca de Can Salvador de la Plaça està ultimant els detalls per engegar el programa Lecxit promogut per la Fundació Jaume Bofill. Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per millorar la comprensió lectora. Està basat en tutories individuals, que parteixen dels interessos dels més menuts, per així estimular als nens i nenes a endinsar-se en el món de la lectura. Un cop a la setmana, i de manera totalment voluntària, un adult compartirà amb un alumne una hora de lectura. Es farà al pati de la Biblioteca de Calella, seguint totes les recomanacions anti-Covid-19.

Per poder fer possible el programa, és fonamental la col·laboració de voluntaris que acompanyin als infants en la lectura. Cal que siguin majors de 18 anys i que tinguin disponibilitat per compartir una hora a la setmana amb un infant a la Biblioteca. Ho ha explicat la directora de la Biblioteca en funcions, Coral Prieto, qui també ha fet una crida a participar.

Hi participen joves, persones grans, gent de totes les edats. El perfil que pot encabir són persones que els hi agradi molt la lectura. Igual que fem crida de voluntaris també fem crida de famílies que vulguin portar els seus fills. Volem que s’animin a incorporar als seus nens i nenes en aquesta iniciativa que és un joc i els ajuda molt.

Els voluntaris rebran una formació on-line abans d’iniciar les sessions de lectura. Els interessats a participar poden posar-se en contacte directament amb la Biblioteca.

A hores d’ara encara no hi ha data per la reobertura de la Biblioteca amb tots els serveis.

De moment segueixen oferint només el servei de préstec amb cita prèvia i dilluns vinent incorporaran el servei de préstec interbibliotecari.

Ara mateix el servei que oferim és el préstec amb cita prèvia i el retorn de llibres. A partir de dilluns oferirem el préstec interbibliotecari entre la xarxa de totes les biblioteques de la província. La biblioteca és un espai obert a tothom i amb el tema Covid és molt delicat. Per nosaltres és molt important que tots els usuaris tinguin la màxima seguretat possible i per això estem treballant per oferir les millors condicions.

Pel que fa a les sales d’estudi de la biblioteca, romandran tancades fins a nou avís.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat