Blázquez (cap infermeria CSMS): “Demano seny, la pandèmia no s’ha acabat”

En el dia Internacional de la Infermeria, el col·lectiu, que porta lluitant en primera línia des de fa més d’un any contra la Covid, demana prudència i respecte després de les imatges d’aglomeracions i festes d’aquest passat cap de setmana. Recorden que, malgrat que hagi finalitzat l’estat d’alarma i el bon ritme de vacunació, la pandèmia encara no s’ha acabat. I temen que pugui haver-hi un repunt en els contagis. Ho ha dit la directora d’infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Joana Blázquez, qui ha passat aquest matí pel programa La Ciutat per commemorar l’efemèride.

La directora d’infermeria assegura que les imatges d’aquest passat cap de setmana, quan desenes de joves van ajuntar-se per celebrar la fi de l’estat d’alarma, l’han enfadat. Diu que l’han enfadat per l’esforç que hi ha al darrere dels sanitaris, però també dels pacients que volen sortir amb vida d’aquest malson.

La veritat és que m’enfada. M’enfada molt perquè al darrere hi ha molt d’esforç. Puc entendre que pels joves ha estat molt dur, però hem de ser més solidaris amb tothom. El fi de l’estat d’alarma, no és el fi de la pandèmia. És cert que estem agafant ritme amb la vacunació, però això no s’ha acabat, i demano sobretot seny.

L’entrevista a La Ciutat ha servit per commemorar el Dia Internacional de la infermeria que se celebra avui 12 de maig. Blázquez ha repassat els moments més complicats per a ella i el que ha suposat aquest darrer any pel seu sector. Diu que, més que fer valdre la seva feina, la pandèmia ha servit per visibilitzar-los i adonar-se de les seves fortaleses i mancances.

Més que posar en valor la feina que fem, l’ha visibilitzat més. És veritat que la infermera ja porta implícit el valor de les cures i els pacients això ho han valorat sempre. Però aquesta pandèmia ha posat de manifest la visibilització de la professió, de les nostres competències i les nostres mancances.

Blázquez també ha recordat que a Catalunya hi ha aproximadament sis infermers per cada 1.000 habitants, quant a la resta d’Europa la mitjana se situa en els nou. Tot i això, el col·lectiu d’infermeria és el més nombrós en l’àmbit de la Salut. El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers recorden que els infermers aborden la salut d’una manera integral, tenint en compte el pacient i el seu entorn tant familiar com social.

Per a commemorar l’efemèride la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha preparat diferents activitats emmarcades dins de la jornada dedicada a l’atenció a com acte d’humanització. Les jornades començaran a les 12 h des de l’Hospital de Blanes i comptaran amb les ponències de l’infermer Albert Cortés i la catedràtica en infermeria Psicosocial Teresa Lluch.

Recupera l’entrevista a Joana Blázquez: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *