L’Ajuntament de Calella treu la millor puntuació des del 2013 en el segell InfoParticipa

El Grup d’Investigació, Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona ha atorgat a l’Ajuntament de Calella el Segell InfoParticipa. Un reconeixement a la tasca d’aquells consistoris que tenen “un alt grau de qualitat i transparència en la comunicació de la gestió pública local”. L’Ajuntament de Calella va rebre una puntuació del 98%, el millor resultat aconseguit des del 2013. L’alcaldessa Montserrat Candini va ser l’encarregada de recollir el distintiu en un acte celebrat dilluns al vespre a l’auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Calella ha estat un dels 135 ajuntaments de Catalunya que enguany han estat reconeguts amb el segell que avalua les pàgines web de tots els municipis a través de 52 indicadors en relació al compliment de la Llei de Transparència. També s’analitza la manera en com es proporciona la informació als ciutadans, perquè aquesta sigui entenedora i accessible. Dels 52 indicadors analitzats per aquest grup de treball, l’Ajuntament de Calella en compleix 51, són aspectes relacionats amb si es publiquen els acords de juntes de govern, resolucions judicials, normatives urbanístiques, informació sobre pressupostos executats, llistat de retribucions o cost de campanyes de publicitat, entre d’altres. L’únic indicador que l’Ajuntament de Calella no ha assolit és el d’oferir al web cartes de serveis i compromisos davant la ciutadania.

L’alcaldessa ha reconegut que aquesta puntuació del 98% acredita el grau de transparència i compromís del consistori amb els ciutadans.

El segell significa garantia de transparència i de portes obertes. Estem convençuts que a major, transparència major proximitat amb el conjunt de la ciutadania. Estem molt contents perquè el 98% vol dir una fita molt gran.

El Segell InfoParticipa valora que es compleixin tots els indicadors en matèria de transparència amb relació als representants polítics; sobre com es gestionen els recursos i com s’informa; i sobre quins instrumentses proporcionen a la ciutadania per a la participació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *