Borràs: “L’indult és una maniobra tàctica de l’Estat espanyol davant la pressió internacional”

Laura Borràs va trobar-se amb els integrants de l’agrupació local de JxCat de Calella
Laura Borràs va trobar-se amb els integrants de l’agrupació local de JxCat de Calella

La presidenta del Parlament de Catalunya va dir ahir des de l’Alt Maresme que els indults no resolen el conflicte polític amb l’Estat espanyol i que són simplement la reacció a la pressió que rep a nivell internacional. Laura Borràs, que va mantenir una trobada amb les agrupacions locals de Junts per Catalunya de Calella, Pineda de Mar i Malgrat de Mar, va reivindicar l’amnistia i va defensar que cal tenir obertes totes les vies per aconseguir la independència de Catalunya. Inclosa la unilateral.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Laura Borràs va dir que només amb l’amnistia es podrà reparar els danys de la persecució política contra l’independentisme.

L’amnistia és l’única solució política al conflicte polític perquè és la que permet reparar els errors fruït de la persecució de l’Estat Espanyol contra els independentistes catalans. L’indult només representa una maniobra tàctica davant de la pressió exercida a nivell internacional, que és d’on han vingut les victòries judicials. Per tant, a perseverar en aquest camí perquè és el que ens donarà més victòries fins arribar a la independència.

Des de Pineda de Mar, on va trobar-se amb membres de diverses agrupacions locals de Junts per Catalunya, Borràs va confirmar que no hi haurà acord global amb el PDeCAT per concórrer conjuntament a les municipals que s’han de celebrar el 2023. Va dir que el “divorci” amb el partit d’Àngels Chacón és un fet.

No hi haurà cap pacte amb el PDeCAT a nivell global per a les municipals. La ruptura és un fet. Hi van haver les eleccions el 14 de febrer i Junts per Catalunya és Junts per Catalunya, i el PDeCAT és un partit extraparlamentari. Per tant, no hi haurà pactes globals.

La presidenta del Parlament de Catalunya va estar de visita per l’Alt Maresme aprofitant la presentació del seu llibre a Malgrat de Mar. A Filla de l’1 d’octubre, Laura Borràs relata el trajecte personal, professional i polític que ha fet en els últims anys, fins que va ser proclamada candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat de Catalunya.

Després va reunir-se amb les agrupacions locals del partit per “escoltar-les i que sàpiguen que em tenen a prop”, va dir Borràs. Sobre els seus 100 primers dies com a presidenta del Parlament de Catalunya, va explicar que ha treballat dins i fora de l’hemicicle per obrir la institució als pobles i ciutats, a les entitats i col·lectius i també als grups parlamentaris, amb qui tot just ha iniciat una ronda de contactes per fer balanç de l’inici de la legislatura.

Si em preguntes com ha arrencat aquesta legislatura, et diré que la normalitat persevera perquè tinc dues querelles, quatre reprovacions, una denúncia al Tribunal Suprem i una altra al Tribunal Constitucional. Per tant, i com és evident, això mostra la normalitat del moment que vivim.

En el seu primer discurs com a presidenta del Parlament de Catalunya, Borràs va prometre mantenir la institució al marge de les “ingerències” polítiques i judicials que vulguin posar límits a la democràcia. I va advertir que serà “implacable contra el masclisme i la xenofòbia”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *