Calella posa fil a l’agulla a la implantació del projecte Sumant Capacitats

fullsizerender-2

Es reprenen els contactes per crear itineraris de natura i esport aptes per a persones de diferents capacitats. Arrenca d’una proposta inicial d’ERC i que el Govern Municipal ha vist amb bons ulls, que consistiria en traslladar a la ciutat el projecte que la Fundació Itinerarium té en 38 poblacions d’arreu del món. Sumant capacitats té per objectiu promocionar l’esport i la salut a l’entorn natural, com a espai compartit entre gent de totes condicions i capacitats. Aquesta mateixa setmana s’ha fet una reunió de treball per avançar en la concreció dels quatre itineraris que es dissenyarien a Calella.

El representant de la Fundació Itineràrium, Marc Vivas, ha dit que el projecte de circuits inclusius el que pretén, en definitiva, és aconseguir una major consciència social cap a les persones amb diferents capacitats. “Potser la gent es plantejarà llavors si la carta d’un restaurant és també accesible, si ho és l’entrada al cinema, si tothom pot beure d’una font pública o si hi ha prous lavabos adaptats per a persones amb cadires de rodes”, ha apuntat Vivas en una entrevista a l’Info Vespre de Ràdio Calella Tv. “Va molt més enllà d’un circuit inclusiu, és una qüestió de consciència social”, ha afegit.

El disseny dels circuits inclusius del projecte està condicionat a les necessitats que poden tenir les persones que es mouen amb cadira de rodes, les persones amb visió reduïda o amb discapacitat intel·lectual. “És un pas endavant cap a la inclusió. Si van amb cadira de rodes sabran que poden tenir l’ajuda d’unes ‘joilletes’, o les persones cegues que van amb bató, i que tindran unes línies que els indicaran la direcció correcta”, ha indicat.

El circuit s’adapta en tots sentits: el panell inicial de sortida de l’itinerari incorpora el llenguatge en braille i també es col·loca a l’alçada justa perquè sigui visible des d’una cadira de rodes. A més, se senyalitzen en diferents colors, en funció de la dificultat i els obstacles que es poden trobar. “Reclamem que siguin circuits que responguin al seu nom: que es faci esport amb companyia i ajudant-nos si algú té un problema”, ha recalcat el representant de la fundació impulsora del projecte.

Es mostra convençut que Sumant Capacitats veurà la llum a Calella. Marc Vivas ha explicat que en els últims dies s’han reprès els contactes amb l’Ajuntament per avançar en el projecte i avança que en breu s’informarà de com es concreta. “L’Ajuntament sempre ha mostrat la seva voluntat de defensar la inclusió i aquest circuit, per a Calella que és Vila Europea de l’Esport, també li donarà una projecció internacional”, ha manifestat.

El representant de la Fundació Itineràrium explica que l’arrelament i èxit del projecte Sumant Capacitats rau en el compromís i el convenciment de la població en la seva contribució social.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *