Bosch: “Escric contra el meu últim llibre. És a dir, per mirar de fer cada vegada millor les coses”

El periodista i escriptor Xavier Bosch ha presentat la seva darrera novel·la “Paraules que tu entendràs” editada per Columna a la biblioteca Can Salvador de la plaça. Una sala de presentacions plena de lectors i lectores interessades en el que ell diu ser “el seu millor llibre”.

Aquesta tarda, a la biblioteca Can Salvador de la plaça, Xavier Bosch ha presentat el seu llibre “Paraules que tu entendràs”. L’autor ens explica de què tracta.

“Paraules que tu entendràs” és una mirada -crec que- esmolada sobre el món de la convivència de les parelles. I ens trobem explorant a tres parelles que tenen el costum de passar cada cap d’any junts. En aquest cas ens trobem en el cap d’any del 2017, en els Alps Suïssos. Tot sembla joc, riures i felicitat però de mica en mica, a la que rasquem una miqueta en els seus personatges, com tots a la vida, segurament tenim coses a amagar.

L’escriptor recomana el llibre a tothom que li ha agradat “Algú com tu” o “Nosaltres dos”, altres novel·les de Bosch. També a les persones que tenen ganes de llegir, de distreure’s i a les que fa anys que tenen una mateixa parella o que en volen una altra. Una història que fa una mirada endins de les persones i que, Bosch ha classificat com “la millor de les seves novel·les”.

La literatura és un esport on compateixes contra tu mateix. Jo no escric contra en Rafa Nadala o contra la Sílvia Soler. Escric contra el meu últim llibre. És a dir, per mirar de fer cada vegada millor les coses. A diferència de l’esport, on el rendiment dels esportistes a mesura que tenen una certa edat, va cap avall. Hi ha un moment que toquen el cim i se’n tornen enrere. En la literatura, la gràcia és que l’experiència i l’entrenament, continuar jugant amb les paraules, paràgrafs o diàlegs, ho intentes fer cada vegada millor.

L’autor acumula diversos premis al llarg de la seva trajectòria com per exemple, el Premi Sant Jordi 2009, el llibre més venut de 2010 i el Premi Ramon Llull del 2015. Per això, si “Paraules que tu entendràs” és el millor llibre, el següent serà millor.

Sí, però de moment encara s’ha d’escriure. No està ni a les beceroles, no existeix ni una línia encara. Però la idea ja hi és. A partir del 3 de gener em posaré a escriure la nova novel·la.

Un acte organitzat per la llibreria La Llopa, que ha permès al públic assistent poder conèixer i gaudir de la presència d’un dels principals autors de la literatura contemporània catalana.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *