Candini, futura vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya

Aquest migdia se celebrarà la trentena assemblea general de la Federació de Municipis de Catalunya en la qual s’elegiran els membres del nou govern: vocals, vicepresidències i presidència. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (JxCat), forma part de la candidatura que encapçala la vilanovina Olga Arnau (ERC) per rellevar el pinedenc Xavier Amor (PSC) a la presidència de l’organisme i convertir-se en la primera dona i en la primera independentista en liderar-lo. Republicans i postconvergents tenen la representació majoritària dins l’entitat municipalista.

ERC -que és la primera força política a la Federació de Municipis de Catalunya- i JxCat compartiran l’estructura de govern de l’entitat municipalista. La decisió forma part de l’acord al que van arribar els dos partits independentistes, segons el qual els postcovergents mantenen la presidència de l’Associació Catalana de Municipis, que és de les dues la més representatitiva dels ajuntaments del país. En formen part 932 dels 947 ens locals, respecte els 581 ajuntaments que participen a la Federació de Municipis de Catalunya. Calella està adherida a totes dues.

Aquest migdia se celebrarà l’assemblea general de la Federació de Municipis de Catalunya, en el decurs de la qual s’elegirà el nou govern. La candidatura proposada pels dos partits independentistes, i la que rebrà més suports, està encapçalada per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau (ERC), a qui acompanya la batllesa de Calella, Montserrat Candini (JxCat), que ostentarà el càrrec de vicepresidenta. Si es confirmen els pronòstics, el nou òrgan executiu posarà fi a 38 anys de lideratge socialista a l’entitat municipalista, que passarà a estar presidida per primera vegada per una dona i per una independentista.

Proposta d’unificació del municipalisme

L’ordre del dia de la reunió inclou un punt relatiu a la proposta de les forces independentistes per tirar endavant la fusió de les dues entitats municipalistes del país. Informacions periodístiques apunten que per fer-la possible es crearà un òrgan de coordinació i que tant la Federació de Municipis de Catalunya com l’Associació Catalana de Municipis nomenaran un càrrec executiu per pilotar el procés. L’objectiu és enllestir el projecte abans de les eleccions municipals del 2023.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.