Buch lamenta les absències d’ERC i la CUP a la reunió convocada per revisar la participació ciutadana

Buch en una intervenció en la darrera sessió plenària

El regidor de Participació de l’Ajuntament de Calella ha dit desconèixer els motius pels quals els representants dels Grups Municipals d’ERC i la CUP no van assistir aquest dimecres a la reunió convocada per iniciar els treballs de revisió de l’actual reglament municipal de Participació Ciutadana. Sí que ho van fer les persones assignades pel PP i per ICV, també a l’oposició. Un fet que sorprèn a Marc Buch, especialment perquè aquesta absència –no excusada pel moment– es produeix dies desprès d’un intens i encès debat plenari per la petició de republicans i cupaire de millorar els instruments de participació que ofereix l’administració local.

Amb tot, Marc Buch ha parlat amb un to conciliador per garantir que perseguirà que hi hagi el màxim de quòrum en les pròximes reunions.

“Estic una mica decepcionat perquè, després de l’últim ple en què els partits de l’oposició van presentar la moció i van dir que tenien ganes de millorar en participació ciutadana, la qual cosa m’alegra, esperava que haguéssin vingut o, si més no, s’haguéssin excusat (…) Però de totes formes, des del Govern Municipal tenim ganes que en participin i escoltar-los i, per això, els convocarem novament d’aquí a una setmana o quinze dies, que no quedi per nosaltres. I si cal -puntualitza- personalment els faré memòria un o dos dies abans”, ha manifestat Marc Buch en declaracions a Ràdio Calella TV.

Entre els assumptes que es van tractar en la reunió sobre participació celebrada ahir, la revisió del reglament i també la futura convocatòria de la plaça del Síndic Municipal de Greuges. “Ja tenim aprovat el reglament i estem acabant de desenvolupar els requisits perquè qualsevol ciutadà de Calella pugui presentar la seva candidatura. A més, convocarem en breu un Consell Municipal de Convivència i Participació per explicar com s’encamina i quina és la proposta definitiva”, ha assenyalat Buch.

La figura del Síndic Municipal de Greuges es va aprovar per Ple el passat mes de setembre i, entre les seves funcions, hi haurà vetllar pel bon funcionament de l’administració en l’atenció ciutadana.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *