Calella acollirà els Jocs Catalans d’Esport Adaptat 2016

Gràcies a la seva experiència en l’organització d’esdeveniments esportius, Calella serà l’amfitriona d’aquests Jocs que organitza la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, dins de l’any en que la ciutat ha estat nomenada Vila Europea de l’Esport.

El pròxim cap de setmana del 28 i 29 de maig de 2016 Calella acollirà la novena edició dels Jocs Catalans d’Esport Adaptat que organitza la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. Les competicions seran de diverses modalitats esportives com ara l’hoquei en cadira de rodes elèctrica, la natació, la petanca, el pàdel, el bàsquet en cadira de rodes o el rugbi, entre d’altres. A més, també hi hauran espais de promoció de l’esport adaptat, oberts a la participació lliure i gratuïta de la ciutadania.

L’experiència de la ciutat de Calella en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniment, com va ser el 2014 amb els Special Olympics i el 2015 amb el cap de setmana de l’esport adaptat, sumat al nomenament de Calella com a Vila Europea de l’Esport 2016, és el que l’ha fet ser l’amfitriona d’aquests Jocs Catalans d’Esport Adaptat.

Calella és Vila Europea de l’Esport 2016 per la seva sensibilitat, iniciativa i propostes d’esport per a tothom i la seva voluntat de promoure la cohesió i integració a través de la pràctica esportiva. El gran teixit associatiu de la ciutat, la diversitat d’equipaments esportius i el fet que el 44% de la població practiqui algun esport també ha estat decisiu per a que la nostra ciutat gaudeixi d’aquesta distinció.

Durant la setmana prèvia al cap de setmana de competicions, es portaran a terme altres activitats com dues Jornades d’Esport Adaptat a les Escoles i un col·loqui sobre la Discapacitat i l’Esport, amb una doble finalitat: d’una banda de sensibilitzar a la població i als joves sobre l’existència de l’esport adaptat des d’una visió normalitzadora, i d’altra banda, donar a conèixer als professionals de l’esport i la salut les peculiaritats de l’esport adaptat per tal de trobar punts de connexió i sinergies alhora de generar nou coneixement.

Des de l’organització es busquen persones que vulguin participar com a voluntaris en aquest esdeveniment. Algunes de les tasques a realitzar serien: suport al muntatge i desmuntatge, suport al personal de l’organització, suport al personal que donarà informació i dinamització de l’activitat, entre d’altres.

Si esteu interessats a participar, cal que confirmeu la vostra assistència enviant un correu a info@esportadaptat.cat o bé trucant al telèfon 93 340 92 00 en horari de 9.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 18.00 h de dilluns a dijous i de 9.00 h a 15.00 h els divendres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *