Calella acollirà la Caminada per la Pau amb la qual l’Escola Pia celebra Sant Josep de Calassanç

Participants de l'última edició de la Caminada per la Pau de l'Escola Pia de Catalunya

Més de mig miler d’alumnes de quart d’ESO d’una vintena d’Escoles Pies de Catalunya faran dilluns a Calella la Caminada per la Pau. Una activitat que se celebra anualment per festejar Sant Josep de Calassanç, que és el patró de la institució escolàpia. Els alumnes reflexionaran a l’entorn de la pau, que és el lema de la caminada d’enguany que arriba a la 27ena edició.

El coordinador del Cicle de Secundària de l’Escola Pia de Calella ha explicat a l’Info Migdia quin és el programa d’activitats de la caminada que portarà per lema Mobilitza’t per la Pau.

“A mesura que arriben els alumnes de les diferents escoles s’organitzen per grups barrejats, i amb guies d’alumnes de la nostra escola, faran una ruta passant per Les Torretes i el Far. Durant el camí hauran de fer unes proves lúdiques relacionades amb els valors de la pau. Es tornaran a concentrar tots al Passeig Manuel Puigvert on es farà un acte de cloenda, amb la lectura del manifest i cançons”, ha explicat Xavi Alonso.

Amb aquesta caminada, els alumnes podran sumar quilòmetres per al projecte solidari PIA&GO per a finançar programes que la institució escolàpia desenvolupa en termes d’acció social d’acollida de refugiats i desplaçats.

“El concepte de Mobilitza’t va lligat a temes solidaris perquè proposem als alumnes que siguin actiu davant conflictes que surtin a diari. A més, també perquè els demanem que utilitzin el mòbil per realitzar les activitats”, ha aclarit.

L’any passat, la Caminada per la Pau de l’Escola Pia de Catalunya va acabar als peus de Montserrat.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista al coordinador del Cicle de Secundària de l’Escola Pia de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *