Conclou l’estudi geotècnic del subsòl de Can Saleta

Vista de la parcel·la on s’ha de construir el nou aparcament en alçada a Can Saleta

El nou govern ha posat al dia el calendari del projecte constructiu de l’aparcament de Can Saleta, que és el compromís de l’Ajuntament de Calella perquè l’ampliació de l’Hospital Sant Jaume sigui una realitat. I el més aviat possible. Els terminis anunciats inicialment estan totalment superats, i s’assegura que és com a conseqüència d’entrebancs burocràtics. Sense posar-ne de nous, el tinent d’Alcaldia de Seguretat i Mobilitat i president de Gestvia, Soufian Laroussi, ha garantit que se segueix treballant i anuncia que aviat aquestes feines es faran ben visibles. En les pròximes setmanes es preveu l’inici de l’enderroc de la finca de l’hostal Univers, una peça que s’integra a l’àmbit d’actuació i és, de fet, on es projecte l’accés al nou aparcament.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Soufian Laroussi ha confirmat l’acord amb la propietat per tancar la compra de les dues parcel·les de l’hostal Univers, per un import de 700.000 euros. Gestvia, que té l’encàrrec del projecte d’aparcament de Can Saleta, signarà el contracte perquè passin a ser de titularitat municipal, per després començar els treballs d’enderroc.

En un primer moment s’anava a expropiar, però a partir de les negociacions es va considerar que la via més ràpida era la compra, i s’ha arribat a un cord amb les propietaris (…) Seria per un valor de 700.000 euros i l’enderroc el tenim pressupostat per uns 90.000 euros.

En paral·lel, s’està a l’espera de rebre els resultats de l’estudi del subsòl que van començar el juny del 2023 per localitzar possibles restes romanes a l’àmbit. Els treballs s’han fet en l’última setmana i mitja, a càrrec de la mateixa empresa que va excavar sota l’Aldi.

A punt de tancar, també el pla de viabilitat econòmica de l’aparcament que donarà informació sobre el rendiment d’aquesta nova bossa de 450 places, com a màxim.

Ens falten unes dades pel que fa al número de places, que és una dada important per saber el retorn i l’amortització, tenint en compte les que cedirem a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i de quina forma. Falten punts per tancar.

Quedarà pendent l’encàrrec del projecte executiu de l’obra – fins el moment només se n’han presentat una primera maqueta – per part de Gestvia, en qui s’ha delegat el lideratge de l’obra del nou aparcament. Per cert, es calcula un encariment del preu final d’un 5% com a conseqüència de la inflació.

En el seu moment parlàvem de 4,5ME + IVA, en total ens mouríem en uns 5,5ME, però degut a la inflació haurem d’incrementar-ho entre un 4 i un 5%. Hem de ser conscients de la pujada de preus, que també repercutirà sobre això.

De la seva banda, el Departament de Salut ha confirmat a Ràdio Calella TV que s’està redactant el pla funcional del nou hospital Sant Jaume, que ampliarà les actuals instal·lacions afegint 15.000 metres quadrats de superfície, incrementant la capacitat assistencial d’un equipament sanitari que dona atenció a una població estimada de 198.000 persones entre Canet de Mar i Tossa de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *