Calella alça la veu contra les violències masclistes

El 25 de novembre Calella tornarà a alçar la veu contra les violències a les dones. I ho fa reivindicant aquest mes de novembre com el mes per la igualtat amb diverses activitats més enllà del dia 25. Van començar la setmana passada a les escoles amb tallers i xerrades per sensibilitzar als més joves i continuaran amb el taller d’autodefensa a l’espai Jove, un teatre Fòrum pels alumnes de batxillerat, una hora del conte molt especial i culminaran d’aquí a 10 dies amb la lectura del manifest a la plaça de l’Església.

En el que portem d’any s’han comès 52 crims masclistes a tot l’Estat. Encara no ha acabat l’any i ja es comptabilitzen tantes víctimes mortals com durant tot l’any 2022. Una xacra que afecta de manera clara i directa a la societat actual i que des del consistori calellenc estan disposats a destinar tots els seus recursos posar-li fre. La regidora d’Igualtat, Mariceli Santarén, en una entrevista a ONA MARESME assegurava que aquesta és una lluita col·lectiva que cal fer des de tots els estaments de la societat i reivindicar-ho cada dia, només un dia. És per això que diu, que des del consistori s’ha treballat perquè durant tot el mes de novembre es facin activitats de sensibilització.

La programació pel 25-N van arrencar a la setmana passada amb els tallers en què els alumnes de les escoles de primària i secundària elaboren llaços de color lila que simbolitzen la lluita contra les violències masclistes. Els de batxillerat van participar en un teatre fòrum a la Sala Mozart.

L’Ajuntament ha programat un altre espectacle teatral dirigit a tots els públics. Serà a la plaça de l’Església avui 16 de novembre amb l’obra “La Festa de les Males Dones” a càrrec de la companyia de teatre feminista La Melancòmica. El 21 de novembre es farà un taller de defensa personal per a noies a l’espai jove, per aquesta activitat cal inscripció prèvia i el dijous 23 es farà una hora del conte molt especial pels més petits amb la lectura de “… i va cosir unes ales”.

Després d’aquests actes el dia 25N es farà la lectura del manifest a la plaça de l’Eslgésia. Tot seguit el saxofonista Juan Carlós Narzequian interpretarà uns temes i s’acabarà amb el sorteig d’una manta teixida per l’Associació Calella Artesana. Tots els beneficis dels tiquets d’aquest sorteig aniran al SIAD. Es tracta d’un recurs de proximitat que funciona a les dependències de Política Social, a la Fàbrica Llobet-Guri, on s’ofereix una primera atenció a les dones que són víctimes de violència masclista. Disposa d’un equip de professionals de Treball Social, Psicologia i Psicologia infantil, a més de servei jurídic.

També el far i la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color lila per unir-se a la commemoració.

El telèfon d’atenció a les violències masclistes, el 900 900 120, és gratuït, confidencial i ofereix atenció directa les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.