Comença el termini per reclamacions per clàusules sól a la hipoteca

Aquesta setmana ha començat el periode de tres mesos perquè les persones que van signat una hipoteca amb clàusules sòl puguin fer la reclamació al seu banc. Només s’hi poden acollir els que no hagin fet fins ara la reclamació.

Aquest termini de negociació entre bancs i hipotecats servirà per atendre noves reclamacions de clients que demanin la compensació pels diners que han pagat de més per culpa d’aquesta clàusula. Però no poden revisar les sentències fermes de qui ja hagi fet la reclamació per via judicial ni els acords que fins ara ja hagin establert bancs i particulars. Queda encara un gruix important d’afectats que si que podran fer ara la reclamació, i que ha explicat Anna Zhukova, advocada especialista en dret bancari del bufet Vila Salvanyà Martí de Calella. “Hi ha un bloc de gent que no ha reclamat. I hi ha entitats que han tret la clàusula terra sense reclamar (BBVA, Banc Popular) a finals de 2015 o principis del 2016. I n’hi ha altres que a dia d’avui encara apliquen la clàusula sol si el client no es queixa (Banc de Sabadell). Tota aquesta gent s’enquadra en el que estem comentant“.

Els professionals del Dret recomanen anar a fer una visita a un advocat encara que això suposi una despesa econòmica si es tenen dubtes sobre la hipoteca, ja que així es garantiran una seguretat del que s’ha signat i del que es pot reclamar, i no només en temes concrets com les clàusules sól sinó per altres condicions abusives que solen incorporar els préstecs hipotecaris. Zhukova: “Jo he fet moltes visites només per revisar i deixar tranquil. I a vegades en comptes de la clàusula sól trobem altres clàusules discutibles, com les d’arrodoniment -que ja fa anys que no s’haurien d’aplicar-, les d’IRPH, o despeses de constitució d’Hipoteca, un tema interessant que ara està tenint molt bona acollida als judicis. Jo aconsello mirar una mica de tot“.

Anna Zhukova ha explicat que les hipoteques que solen tenir clàusules sól són les signades entre l’any 2010 i el 2012, quan es van deixar de posar a la majoria de préstecs hipotecaris.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Anna Zhukova, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *