Arrenca la negociació pel pressupost municipal del 2024

Esquerra Republicana ha estat el partit amb qui el nou govern de Junts i el PSC ha obert la roda de contactes sobre el pressupost del 2024, els primers comptes del mandat municipal. A l’executiu no li calen suports externs perquè té majoria absoluta al plenari, però vol escoltar les propostes de l’oposició. Ho va explicitar l’alcalde Marc Buch fa unes setmanes a Ràdio Calella TV. Els republicans entren a la negociació amb expectació després de l’experiència de les ordenances fiscals, quan va aprovar en solitari la pujada del 7,95% de l’IBI. Amb tot, fan constar dos compromisos que estan pendents de rebre dotació econòmica.

El cap de l’oposició i líder d’ERC, Xavier Ponsdomènech, ha recordat el compromís de l’executiu de Marc Buch amb tirar endavant un Pla de prevenció de conductes autolesives i un Pacte local per la llengua. Assenyala que són deures que el govern – i així hi confia – complirà amb el pressupost del 2024.

ERC va ser el primer partit de la roda de contactes polítics que ha obert el govern amb voluntat d’escoltar i arribar a acords amb l’oposició. A diferència d’anys anteriors, quan se’ls limitava la participació al programa d’inversions – una petita part del total –, en aquesta ocasió se’ls ha facilitat un document on també hi consten la previsió d’ingressos, de despeses i les subvencions nominatives a entitats i associacions. S’estima que la partida d’inversions arribarà pràcticament als 1,9 milions d’euros.

Esquerra Republicana discreparia d’algunes prioritats que s’hi recullen i que vincula al programa de govern de Junts i el PSC, però posa en valor l’exercici fet per revisar al detall tot el pressupost, de dalt abaix, i posar-lo al dia.

El cap de l’oposició ha explicat a Ràdio Calella TV que ara el seu grup valorarà les possibles aportacions que es puguin fer per sol·licitar una segona trobada amb l’executiu, qui segueix amb la roda amb la resta de partits. Està a l’expectativa de com gestionarà, en aquesta ocasió, la seva majoria absoluta.

El projecte de pressupost municipal per al 2024 es portarà a aprovació del ple abans d’acabar l’any, tal com el govern ha traslladat als partits de l’oposició. S’ha apuntat una data: el dijous 21 de desembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.