Les JERC rebutgen la Festa al Cel i demanen que la JNC i Convergència facin el mateix

Les Joventuts d’Esquerra Republicana s’oposen frontalment a la celebració de la Festa al Cel es faci on es faci, tant si acaba sent a Calella, a l’Alt Maresme, al Garraf, com a qualsevol altre indret del país.

Per la JERC la festa realça valors militars i atempta contra la cultura de la pau i la solidaritat entre els pobles. Rebutgen frontalment tota presència militar espanyola al territori. A través d’una nota de premsa denoten aquesta indignació i mostren la seva sorpresa pel fet que Convergència Democràtica i la seva branca juvenil, la JNC, obrin la porta a la Festa al Cel. Ho ha comentat Pau Morales, portaveu de les JERC al Maresme i Baix Besòs i conseller comarcal. “Nosaltres entenem que el més clar per tothom és que els que som independentistes i els companys de Convergència, de la seva organització juvenil -que són independentistes, que estan al territori i en què moltes coses estem d’acord i hi estem treballant conjuntament- doncs que també, en aquest aspecte, anem tots a la una i no tolerem cap mena de celebració militar a la nostra comarca“.

LogoGranNoFestaCelPau Morales creu, però, que la Festa al Cel no s’acabarà fent. De tota manera, si algun territori accepta acollir-la, seguiran amb la campanya de mobilitzacions cíviques de la plataforma «De peus a terra: No a la Festa al Cel», que ja fa anys que actua. Morales: “Jo crec que no es farà aquesta festa i les JERC estem convençuts que al final s’imposarà el sentit comú i hi haurà un ampli consens perquè no es faci la Festa al Cel. En tot cas, en les edicions que aquesta festa s’ha celebrat per exemple a Mataró hi ha hagut una oposició cívica, ciutadana, d’entitats i diverses organitzacions en la qual la JERC hi ha tingut un paper actiu i per tant la línia seria exactament la mateixa“.

Els joves d’Esquerra Republicana destaquen que els nois i noies de la comarca fa molts anys que lluiten a favor de la pau, i així ho van expressar abans d’ahir al Consell Comarcal en sessió plenària.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *