Dos còctels fets a Calella guanyen premis nacionals

Dos alumnes de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella han guanyat un premi al 33è Concurs de cocteleria jove de Catalunya que s’ha celebrat a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar.

A la fase final del concurs hi van arribar 20 estudiants d’hostaleria menors de 25 anys, i cadascú va presentar la seva creació pròpia. Primer van haver de superar una prova teòrica i després van preparar el còctel davant del jurat de l’habilitat, que valorava la tècnica i la cura de cada concursant. Després un segon jurat valorava el gust, l’aroma i la presentació.

Captura de 2016-02-26 16:55:48El Trofeu a la millor destresa «Trofeu Josep Maria Gotarda» el va guanyar Mavi Elisa Vélez Velázquez, alumne del Bisbe Sivilla. La noia, d’origen xilè, va fer un còctel amb ingredients, gustos i sabors propis de la seva terra natal. Ella mateixa l’ha explicat: “És a base de suc de mango, guaiaba i un tequila reposat quatre mesos en barrica de roure blanc, 100% àrab. El macerem prèviament amb Caiena que li dóna el toc picant, i amb les fruites tropicals tan dolces, doncs l’últim toc va bastant bé i és molt curiós. També li vaig afegir per sobre, per decorar, un aire de tequila amb yusu, un licor japonès bastant aromàtic que li aportava frescor al primer gust i després ja donava tota la resta, l’explosió de sabor“.

Captura de 2016-02-26 16:55:55Mavi Elisa Vélez Velázquez ha comentat que el seu orígen xilè ha estat la font d’inspiració a l’hora detrobar i combinar els ingredients i els gustos. “Sóc xilena i des de petita estic acostumada a menjar aquest tipus de fruites i un cop fet el canvi de lloc és difícil trobar-les a diari. I el picant sempre ha estat allà, no només a Xile, Mèxic o Amèrica del Sud en general estem acostumats a menjar picant. Vaig voler fer una cosa nova“.

Captura de 2016-02-26 16:56:34Per altra banda Jose Luís Gómez Romea va guanyar el Premi «Trofeu Associació Catalana de Sommeliers» a la degustació i els sabors, pel còctel titulat «Cumquat Pie Fish», inspirat en el pastís de llimona Lemon Pie i la beguda Gin Fish.

Captura de 2016-02-26 17:32:30La idea seva era fer un còctel que semblés un pastís. Escoltem al seu creador, que ens l’explica: “La base és ginebra safir, aromatitzada amb pell de cumquat, que és la taronja de la Xina, i després porta un licor de cumquat que l’hem fet a la nostra escola, infusionat durant tres setmanes amb la pell del cumquat. Porta un xarop de sucre per treure una mica l’acidesa de la llimona, que li afegeixo després. Afegeixo suc de llimona i suc de taronja. I l’acabo amb una capa de merengue cremat amb un bufador i una mica de crammble de coco per sobre“.

Captura de 2016-02-26 16:55:00El guanyador del premi al millor cóctel «Trofeu Manel Villalante» va ser Vladyslav Herasimov, ucraïnès de 19 anys i alumne dels Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi, que va presentar el còctel Red Velvet, inspirat en un pastís, i que portava suc de cirera amarena, xocolata i brandy. El segon premi va ser per Marta Nicolás Oliva i el còctel Mar Roig, inspirat curiosament en el Mar Mediterrani, que va guanyar el «Trofeu Especial Club del Barman».

La professora dels dos alumnes del Bisbe Sivilla és Maria José Barbero, que ha destacat la bona feina feta pels dos joves, que els ha portat a participar al concurs i a rebre premis. “Estic super contenta, sobretot per ells. Aquest concurs és com un premi per al seva vida professional de futur. La Mavi la vam escollir per l’habilitat que ha tingut durant tot aquest trajecte i en Jose Luís és molt jove, té només 17 anys, ha estat un alumne amb la seva humilitat que ha defensat molt bé el còctel davant el jurat“.

El concurs de Cocteleria Jove de Catalunya és un dels més antics del país i d’Europa i pretén donar una oportunitat a joves alumnes i professionals del sector, apostant per la innovació i la creativitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *