Calella celebra els èxits esportius de les entitats locals

L’Ajuntament va reconèixer ahir públicament els títols i els ascensos aconseguits pel teixit esportiu calellenc en la passada temporada. Va ser en un acte a l’Espai Mercat, presidit per l’alcaldessa i el tinent d’Alcaldia d’Esports, que van entregar als homenatjats una fotografia del Far.

S’hi van donar cita set clubs esportius de Calella. El Club de Futbol Calella i la Unió Esportiva Handbol Calella, pel campionat i l’ascens de categoria dels seus primers equips. També el Club Tennis Taula Calella, amb un expedient de mèrits notable: el campionat i l’ascens de categoria del Termotur Calella, el campionat d’Espanya de més de 65 de Jaume Puig, i en el doble amb Jordi Font de parella, el campionat a la Copa de la Reina del Suris, i el campionat d’Espanya del juvenil femení.

Un dels reconeixements va ser per a l’equip de bitlles catalanes de l’Associació de Gent Barri de Pequín. S’han proclamant campions de la lliga Selva-Alt Maresme. “T’omple de satisfacció que fas un esport completament català, i això té el seu mèrit, i cada vegada hi ha més equips a Catalunya. Som 12 equips ara que juguem oficialment el campioant. Busquem gent jove que vingui, encara que costa, per mentrestant anem tirant i mira, som campions. A l’equip serem uns 9 jugadors que ens anem tornant”, deia el president de l’entitat i jugador de l’equip, Josep Maria Lloveras.

Iván Mañé, esportista del Club Atletisme Calella, va ser un altre dels homenatjats. És l’actual campió de Catalunya de llançament de javalina, una modalitat en la qual aspira arribar molt lluny, amb esforç i dedicació, i compaginant-ho amb els estudis. “Vaig començar en categoria aleví llançant pilotes de 250 grams uns 24 metres, això d’ara nom’ho hauria imaginat mai. M’agradaria veure’m entre els tres millors d’Espanya, i si pogués classificar-me per un Europeu o un Jocs Olímpics. L’atletisme és un esport de superació personal més que als altres, busques millorar marques”, va comentar.

La natació és un dels altres esports en els quals Calella despunta gràcies a la feina que es fa des del Club Natació Calella. Ho avalen els èxits esportius de la passada temporada: el campionat de Catalunya en les proves de 200 estils i 100 braça de Pol Brunet, el campionat de Catalunya de 200 papallona de Núria Vilardebó; i el campionat de l’equip sènior de sincronitzada a la Copa Catalana. “Hem tingut campions de Catalunya i d’Espanya en categories alevins, i participació a tots els campionats”, assenyalava el gerent del club, Jordi Soler, qui també es va referir al gran potencial d’un dels nedadors del club que acaba d’entrar al programa preparatori de les olimpíades. “Tenim l’Àlex Castejón que és un júnior que ha entrat al CAR i al pla Tokio 2020. Seria el primer olímpic de Calella, és un referent, un líder del club, i estem molt il·lusionats amb la seva fita. A veure què passa”, va dir.

I l’altre nom propi de l’acte de reconeixement als èxits esportius va ser Eloi Canals. Esportista referent del Club Patinatge Artístic, és l’actual campió de Catalunya júnior en la modalitat lliure i en aquests moments immers en competició internacional. “Està a Itàlia disputant els campionats d’Europa. En el ball curt ha quedat primer i ara li queda el programa llarg. Quan torni haurà d’anar al Mundial de la Xina, perquè també està classificat”, explicava la seva mare, Carme Pascual.

Canals s’entrena a les ordres d’Alberto Fernández, l’entrenador del Club Patinatge Artístic Calella, i té l’assistència del coreògraf Joan Bosch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *