La vacunació contra la Covid començarà el diumenge 27 de desembre

“S’apropa el principi del final”. En aquests termes s’ha expressat fa pocs minuts el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per anunciar la data en què començarà la vacunació contra la Covid. Serà el diumenge 27 de desembre, com ho faran la resta d’estats membres de la unió Europea. Les dosis de la vacuna que ha desenvolupat l’aliança farmacèutica BionTech-Pfizer arribaran el dia abans i se’n farà una distribució equitativa per tot el continent. D’acord amb el pla anunciat, els primers en rebre-la seran les persones de les residències geriàtriques i el personal sanitari de primera línia.

Salvador Illa ha assegurat que Espanya està preparada per entomar el repte de garantir la major cobertura vacunal contra el virus.

Estem preparats per vacunar, vam ser dels primers països en anunciar i aprovar un pla de vacunació. Els anuncio que començarà el diumenge 27 de desembre. Per les informacions que tenim, rebrem les dosis de la vacuna de BionTech-Pfizer el dissabte dia 26 i el primer dia hàbil acordat amb els socis europeus per l’administració serà el 27 de desembre.

El ministre ha explicat que encara no se sap el número exacte de dosis que arribaran a Espanya, però ha afirmat que a mesura es vagin rebent, cada setmana, s’aniran repartint entre les diferents comunitats autònomes.

Les primeres dosis es portaran a uns cinquanta punts secrets repartits per tot el territori i que estaran sota custodia policial. Arribaran en un transport especialitzat, dins de contenidors que mantindran el component a 80 graus sota zero i amb neu carbonitzada.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.