Calella celebra els vint anys de la Fundació Hàbitat Solidari

Hàbitat Solidari es va constituir l’any 1997 a iniciativa de Càritas Parroquial per garantir habitatge a persones i famílies amb pocs recursos. Des del 2008 la fundació està vinculada a l’Ajuntament de Calella i actualment funciona a l’Oficina d’Habitatge de la plaça Vicenç Ferrer. El seu president, Jordi Sitjà, ha passat aquest matí pel programa “La Ciutat” de Ràdio Calella on ha parlat de l’activitat actual de la fundació i quins són els reptes que entreveu per al futur.

Actualment, la Fundació Privada Hàbitat Solidari de Calella té en cartera uns 90 pisos que gestiona sota criteris socials i amb l’objectiu de garantir el dret a l’habitatge a persones en risc d’exclusió o amb dificultats per arribar al lloguer ordinari. El seu paper, com a “intermediari social”, ofereix també garanties al propietari.

“Des de la Fundació donem la garantia del cobrament a un preu per sota dels valors de mercat ordinari; amb la col·laboració de l’Ajuntament a través de les partides del Pressupost Municipal bonifiquem la quota de l’IBI; tenim una assegurança per als habitatges que tenim en gestió i, d’aquesta manera, el propietari s’estalvia el pagament anual; i per últim fem un seguiment de la bona gestió del pis, pel que fa la convivència amb el veïnat i el seu manteniment”, ha detallat Sitjà.

Els pisos que formen part de la borsa d’inclusió han de tenir la cèdula d’habilitat i el certificat energètic; i la condició que el propietari fixi un preu de lloguer que sigui inferior al de mercat. El president d’Hàbitat Solidari ha explicat que la mitjana de lloguer mensual va dels 200 als 300 euros; quant el mercat de lloguer a Calella ronda els 600 euros de mitjana.

Quant a objectius de futur, Sitjà ha dit que són mantenir la funció social actual però també apunta que caldrà obrir-lo a altres necessitats habitacionals de col·lectius com els joves.

“S’ha de mantenir la funció complementària a l’administració pública des de la solidaritat social amb entitats. El creixement ha d’estar vinculat a l’habitatge de lloguer social per a persones amb pocs ingressos que no tenen accés al mercat de lloguer, però també encaminant la feina a l’ajuda a l’emancipació de la gent jove. Gent que treballa i cobra uns 1.000 euros i que necessiten suport, no de Serveis Socials, però que els ajudi a caminar”, ha dit.

La Fundació Privada Hàbitat Solidari celebrarà avui el seu vintè aniversari amb un acte a l’Ajuntament Vell (19:00h), que comptarà amb la presència de l’alcaldessa i la presidenta de la Fundació Hàbitat 3, Carme Trilla.

En el marc d’això, tindrà lloc un col·loqui sota el títol L’habitatge: tots hi tenim dret, entre tots l’hem de fer possible.
Podeu escoltar l’entrevista que li hem fet a Jordi Sitjà a “La Ciutat” aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *