Calella celebra la Setmana de la Natura amb el corb marí com a protagonista

Calella ha decidit sumar-se un any més a la setmana de la natura amb activitats de conscienciació i divulgació sobre l’entorn natural. Es faran dues activitats, previstes per a demà dimarts i dissabte dia 10. Demà, l’associació de Naturalistes del Montnegre i el Delta de la Tordera ha preparat una visita guiada i una xerrada a la Roca Grossa per aprofundir sobre una espècie que està en perill i que aquí Calella té un dels dormitoris més grans de la Mediterrània, el corb marí emplomallat. Dissabte es farà una activitat a les Torretes a càrrec de l’Associació d’Amics del Parc Dalmau. La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN) i s’està celebrant arreu de Catalunya fins a l’11 d’octubre. Associacions, fundacions, ajuntaments, escoles i empreses organitzen més de 400 activitats sense ànim de lucre per preservar l’entorn natural.

Per celebrar la Setmana de la Natura, l’associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera prepara una visita a la Roca Grossa per donar a conèixer la importància del corb marí per l’ecosistema. L’activitat començarà a les 18 h al Far i es dividirà en dues parts. Una primera part que servirà per fer una visita per la Roca Grossa i els penya-segats i una segona part més informativa on es farà una ponència amb experts sobre aquesta espècie. L’Elena Farré és una de les organitzadores d’aquesta activitat.

El corb marí és una espècie catalogada en l’àmbit europeu com a vulnerable i aquí tenim la sort de veure’l de molt a prop. Per això, en col·laboració amb l’Ajuntament i en el marc de la setmana de la natura, hem decidit fer l’activitat. Farem una visita a la Roca Grossa, als penya-segats del Far i al dormidor. És un dels punts més importants de la Mediterrània amb més de 200 individus que venen i són presents cada estiu. Un cop fet la visita farem una xerrada al Far.

Els ponents a la conferència seran Carles Tobella i Josep Maria Bas, investigadors del grup de recerca en Biologia Animal del departament de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona, Guillem Arrufat i Laura Solé, membres col·laboradors amb el Projecte Desmares.

És una sort poder gaudir d’aquesta gent, d’aquests animals, d’aquest paisatge… És una activitat oberta a tot el públic adult. No calen coneixements en biologia, si no ganes de gaudir i ampliar coneixements sobre aquests ocells que veiem sempre damunt les roques quan passem vora el mar. La Roca Grossa és un gran indret amb moltíssim valor ecològic, que proporciona a l’espècie una zona de respost molt bona, on fan la muda i s’alimenten prèviament a la temporada de reproducció.

Les places són limitades i els interessats a participar en l’activitat cal que s’inscriguin prèviament enviant un correu aj034.mediambient@calella.cat amb el nom, cognom, i un telèfon de contacte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *