Mateu (Educació) afirma que la gestió dels centres està permetent que les escoles siguin espais segurs

Només una vintena d’alumnes de l’Escola Freta continuen en aïllament per un positiu Covid-19, i demà se’ls acaba la quarantena. Tres setmanes després de l’inici del curs, la tinent d’Alcaldia d’Educació ha celebrat que s’hagi confirmat que les escoles són espais segurs i ho ha atribuït a l’esforç que estan fent els centres educatius per aplicar els protocols de seguretat acordats amb el Departament.

En una entrevista al programa La Ciutat, Montserrat Mateu ha dit que hi ha hagut una bona arrencada del curs escolar i ha reconegut l’esforç de les direccions de centres i de tot el professorat per garantir entorns segurs que estan permetent el desenvolupament del curs. Ara mateix, i segons ha confirmat la tinent d’Alcaldia, només hi ha una classe tancada: un grup de batxillerat de l’Escola Freta. Les dades no concorden amb les que serveix el Departament d’Educació al portal sobre la Covid-19.

Només tenim un grup confinat, és de batxillerat i just demà s’incorpora (…) Els tres grups que hi apareixen ja s’han incorporat. L’aplicació Traçacovid, on les escoles hi aporten la informació, també quan tenen 0 grups confinats. Potser encara no s’ha pogut comunicar i per això hi apareixen.

Les escoles van posar-se a punt per l’arrencada del curs segons el protocol d’Educació, que ha suposat la creació de circuits de mobilitat per dins les instal·lacions, nous horaris d’entrada i sortida i una adaptació del model educatiu als nous grups estables de convivència. La higiene de mans ha passat a ser un hàbit que l’alumnat ja ha incorporat a la seva rutina diària i la mascareta és obligatòria a partir dels 6 anys. També figura entre les mesures bàsiques la ventilació de les aules, que es mantindrà quan arribi el fred de veritat.

No tenim la calefacció massa alta, perquè amb 25 alumnes dins d’aula ja es genera calor i està posada per no portar l’abric. Però s’haurà de fer la ventilació perquè és una de les mesures obligatòries.

La tinent d’Alcaldia d’Educació ha avançat que Salut preveu habilitar un servei mòbil de detecció de la Covid-19 que es desplaçarà a les escoles en cas de confirmar-se un positiu per PCR. Ara mateix, les persones considerades contactes estrets han d’anar al CAP de Calella a fer-se-la.

La pandèmia ha suposat alguns canvis en el servei de l’escola bressol municipal El Carrilet, amb l’ànim de garantir l’efecte bombolla dels grups estables de convivència. S’ha mantingut l’acollida de les 8 del matí però s’ha suprimit la de tarda. Així doncs, l’horari de funcionament és de 8 a 13h i de 15 a 17h. Tampoc hi ha servei de menjador perquè, segons Mateu, ni econòmicament ni pedagògicament era possible i aconsellable.

Queda aturat fins que les mesures ens ho permetin. Si tenim 7 alumnes de diferents grups, hem de tenir 7 persones tenint cura d’ells. Econòmicament no sortia i pedagògicament, tampoc.

La tinent d’Alcaldia d’Educació ha recordat les dades aparegudes recentment segons les quals a Catalunya només hi ha un 2% de les aules tancades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *