Calella celebra la Setmana de la Salut

Presentació aquest matí del projecte "Construïm la salut, vincula't"
Presentació aquest matí del projecte "Construïm la salut, vincula't"

L’Ajuntament de Calella ha presentat aquest matí les diferents activitats que es faran des d’avui i fins divendres de la setmana que ve amb motiu de la Setmana de la Salut a Calella.

El títol genèric és «Construïm la salut, Vincula’t» i inclou activitats transversals com ara un taller de la memòria o un de fibromiàlgia i tècniques posturals. També destaca una xerrada i taula rodona sobre la medicina o un per prevenir accidents a la llar.

vinculat1Durant la presentació del «Construïm la salut, Vincula’t», el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, ha posat la sobre la taula xifres alarmants sobre obesitat i sendentarisme. En aquest sentit, ha dit que gairebé la meitat dels adults, un 48%, tenen problemes de sobrepès o obesitat i que 1 de cada 3 nens amb edats compreses entre els 12 i 13 anys pateixen obesitat i sedentarisme. Una situació que cal revertir per tal que aquesta generació no sigui la primera de la història de la Humanitat en tenir una salut pitjor que la dels seus pares.

Per la seva banda, l’alcaldessa ha destacat l’alt grau de complicitat i vinculació de les diferents entitats de la ciutat que col·laboren amb aquesta iniciativa amb activitats que són molt diverses. També ha dit Montserrat Candini que la Setmana de la Salut a Calella es fa entre l’1 i el 8 d’abril ja que el dia 7 és el Dia Internacional de la Salut i el dia abans, el dia 6 és el Dia Internacional de l’Activitat Física.

Entre les entitats que col·laboren al «Construïm la salut, Vincula’t» hi ha Calella Marxa, Oncolliga, Club Atletisme Calella, l’Associació d’Amics i Voluntaris de l’Hospital o els Udols de Foc.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *