Tret de sortida al Festimatge 2016 amb xifres de rècord

Cartell del Festimatge 2016
Cartell del Festimatge 2016

Aquest vespre arrenca una nova edició del Festimatge, el festival de la imatge que aquest 2016 arriba a la seva onzena edició i ho fa amb diferents novetats que s’aniran desenvolupament fins el 24 d’abril.

El tret de sortida es fa a les 21h amb la projecció d’un videomaping a la façana de l’Ajuntament Vell. Just després s’inaugurarà l’exposició principal d’aquest certamen, la dedicada als 50 anys de l’entitat organitzadora, Foto Film. La mostra fotogràfica té per títol «Foto Film Calella, 50 anys creant imatges» i es podrà veure a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell.

El president de Foto Film Calella, Xavier Rigola, ha destacat al Bon Dia que aquest certamen té un tronc central que no varia i que són les exposicions, les projeccions i els tallers vinculats a la imatge. Tot i això, cada any s’incorporen novetats com ara una col·laboració amb els Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català per tal de poder projectar a Calella un dels films premiats a la vuitena edició: “Hem arribat a un acord amb els organitzadors dels Premis Gaudí i projectarem un dels films premiats. El Festimatge té un tronc central amb les projeccions, les exposicions i els tallers i a banda d’aquest, sempre oferim altres coses per fer-ho diferent”.

Una altra de les novetats té a veure amb una col·laboració que ja fa anys que manté Foto Film amb Cinema Rescat. Enguany, es podrà veure el film «Un pantalón para dos», una cinta feta l’any 1935 i que es va estrenar el 1936 tenint una important repercussió. Ara es podrà veure digitalitzada i amb l’actuació d’un pianista el dissabte 23 d’abril a la Sala Mozart: “Hi ha una pel·lícula de l’any 1935 i que es va projectar el 1936 i mai més, va tenir molt de ressò en el seu dia. Nosaltres l’hem restaurat, l’hem digitalitzat i ara farem una projecció a Can Salom amb un pianista, com abans es feia amb les pel·lícules mudes”.

Una altra cita important amb el Festimatge 2016 serà la projecció d’un documental sobre la vida de Josep Maria Queraltó. El conegut col·leccionista de material de cinema és un habitual del Festimatge i fa dues setmanes va estrenar el seu documental «Josep Maria Queraltó, a la recerca d’un somni» a Barcelona. Ara, però, es podrà veure a Calella diumenge 17 d’abril a les 18h a la Sala Mozart.

Les xifres del Festimatge 2016 són de rècord i ens parlen de 5.650 fotografies a concurs, més de 800 exposades, 635 curtmetratges optant a premis i 102 projectats durant el certamen.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat