El Govern entrega la documentació i garanteix que “no hi ha cas” en relació a les guinguetes

Font: Ajuntament de Calella

El Govern Municipal de Calella (PDeCAT i PSC) dona per atesa la petició d’informació sobre el projecte de les noves guinguetes que han fet els partits d’esquerres de l’oposició. La va entregar pels canals oficials el dimarts a primera hora de la tarda, i segons ha pogut saber Ràdio Calella TV encara no ha arribat a mans d’ICV, que és qui va anunciar que presentaria denúncia, com a mínim, al Síndic de Greuges. El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, que ha liderat el procés de substitució dels establiments de platja, retreu que els dubtes expressats en aquest procés assenyalin directament al treball tècnic. Garanteix per sobre de tot que s’ha realitzat “de forma impecable”.

Albert Torrent insisteix que els partits de l’oposició han participat en tot el procés de construcció i adjudicació de les guinguetes de platja, que van entrar en funcionament el juny passat. També ICV, ERC i la CUP; que són els que van fer la sol·licitud de documentació exhaustiva, especialment sobre aspectes tècnics. Pel tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, la informació confirma que “no hi ha cas” com volen fer entendre amb els seus dubtes.

“Garantim des de l’equip de Govern que tots els tràmits referents a les guinguetes, des del primer a l’últim, són escrupulosament els que toquen. Els partits de l’oposició han participat des del primer dia en la confecció dels plecs de l’adjudicació al fabricant i als guinguetaires, han tingut tota la documentació. El procés s’ha fet de forma impecable, però està clar que poden seguir rascant encara que no hi ha cas”, ha declarat.

Torrent ha aclarit que la documentació requerida es va entregar dimarts a quarts de tres de la tarda, quan els tres partits de l’oposició ja havien donat per esgotat el termini últim per rebre’n resposta. De fet, minuts abans l’ecosocialista Sebastián Tejada explicava a Ràdio Calella TV que presentarien denúncia al Síndic de Greuges o a la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat.

Una reacció que el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics interpreta en to d’amenaça i llegeix com una mostra més d’una estratègia política basada en l’hostilitat. No li sorprèn d’ICV però sí d’ERC i la CUP. “Els interessa anar a la ràdio i fer declaracions, o presentar denúncies al Síndic; i això de la resta de partits em sorprèn, perquè no és el seu tarannà. Quan hi fem tractes directament o conversem, quan el regidor Tejada no n’és el representant, són perfectament normals”, ha afirmat Torrent.

Quant a la informació, tot i que Torrent creu que no és el que realment i en el fons els interessa, aclareix que s’ha resolt tots els punt de la sol·licitud. Gairebé tots, perquè diu que hi ha documentació que no entra dins els procediments normals de l’administració pública. “Si es demanda documentació tècnica per vigilar que tot s’hagi fet bé, el que es posa en dubte és el treball dels tècnics no dels polítics. I en tot cas, es demanda informació que a l’administració pública no existeix, com per exemple un llibre de registre que segons els tècnics només n’hi ha a la privada, o planos digitalitzats que l’Ajuntament té en paper”, ha indicat.

En concret, ICV, ERC i la CUP van incloure set punts en la petició d’informació registrada el mes gener. Entre ells, l’argument que havia motivat que les guinguetes entréssin en funcionament abans que se’n recepcionés l’obra. Una excepcionalitat que, segons Torrent, els mateixos partits de l’oposició van avalar quan van forçar la celebració d’un ple extraordinari “preocupats pels serveis que s’oferirien al litoral”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *