Calella Centre es reunirà amb la Síndica per queixar-se dels límits en la participació que diu li imposa el Govern Municipal

Manuel Garcia és el president de l’Associació de Veïns Calella Centre

L’Associació de Veïns de Calella Centre exposarà davant la Síndica Municipals les dificultats que li posa el Govern Municipal per desenvolupar la seva activitat. Un greuge que l’entitat ja havia plantejat a l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya en les visites periòdiques que realitzava a la ciutat, i que ara traslladaran a Sílvia López, en una reunió que esperen mantenir en breu.

El president de l’entitat veïnal, Manuel Garcia, ha explicat avui al programa La ciutat que a principis de maig van fer la petició de reunir-se amb la Síndica Municipal. La intenció és fer-li avinent les traves que diuen li posa el Govern Municipal per intervenir en el dia a dia de la ciutat per mitjà dels consells de participació.

D’onze consells sectorials que hi ha a Calella, l’associació de veïns només podem participar en tres, la resta no (…) Hi ha un rebuig sistemàtic i continuat a reconèixer-nos. Les associacions de veïns són les úniques entitats socials declarades d’utilitat pública, amb la qual cosa tenim uns drets mínims sobre participació amb independència que es representin 80 socis o mil. Els drets de la ciutadania són els mateixos.

El president de l’entitat veïnal ha explicat que la setmana passada el van trucar des de l’Ajuntament per confirmar que s’estava tramitant la seva petició. Garcia s’ha queixat però que se li preguntés el motiu de la sol·licitud d’entrevista amb la Síndica Municipal.

Em van fer una pregunta poc correcta: el per què. No tinc perquè explicar-ho perquè és una qüestió personal entre una entitat i la Síndica. S’han de preservar els drets dels ciutadans.

L’horari d’atenció de la Síndica Municipal de Calella serà de 10 del matí a les 13.30h, cada dijous, al seu despatx a l’edifici de l’Ajuntament Vell. Les peticions de visita s’han de tramitar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *