L’Escola Pia organitza una jornada de donació de sang amb el lema “Quan dones sang, fas màgia”

PHOTO-2018-05-28-09-52-14

L’Escola Pia de Calella promou una jornada de donació de sang per aquest divendres, 1 de juny, a la tarda. Una iniciativa solidària que entronca amb un dels itineraris d’aprenentatge de l’escola i que han desenvolupat els alumnes de Cinquè de Primària de l’escola. Han ideat una campanya publicitària que han vingut a presentar a la ràdio.

Eriagna Colmenares i Artur López, dos alumnes de cinquè de Primària de l’Escola Pia, han vingut a presentar a la ràdio la campanya publicitària per la jornada de donacions de sang que s’ha organitzat per aquest divendres 1 de juny. Es farà de les 15.30 a les 20.00h a les instal·lacions del carrer Sant Pere i és oberta a tothom. Sempre aconsegueixen una molt bona resposta per part de les famílies. Normalment es mouen a l’entorn de les vuitanta donacions.

Aquesta iniciativa forma part d’un dels itineraris del programa SUMMEM de l’Escola Pia, amb el quals els alumnes aprenen què és la sang, perquè serveix i prenen consciència de la importància de la donació per ajudar a les persones que ho necessiten. Una iniciativa que rep el suport del Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Els alumnes han recordat quins són els requisits per poder donar sang. Ho han fet al programa La ciutat, on han estat acompanyats del professor Quim Alfonso.

Has de tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-te bé de salut. Els metges et fan una petita revisió per controlar els nivells de pressió, per exemple, per saber si pots o no donar sang.

I han explicat que no es pot donar sang si t’has fet un tatuatge fa menys de 4 mesos.

La tinta segueix dins la sang durant els quatre primers mesos. Si t’acabes de fer el tatuatge i dones sang, també donaràs tinta.

Durant la jornada de donacions de sang a l’Escola Pia s’habilitarà una sala amb cadires perquè els participants es recuperin, i prenguin una beguda o aliment.

Aquest és un projecte dels alumnes de cinquè de Primària de l’Escola Pia, que han definit una campanya publicitària per donar-la a conèixer: han dissenyat un cartell i enregistraran una falta publicitària amb la col·laboració de Ràdio Calella TV.

L’han treballat en equip i ara el posen en pràctica.

En el SUMMEM, aquest projecte es diu aprèn i conviu. S’han de treballar entre tots, aportem idees per acabar concretant-lo.

Aquesta tarda també en faran promoció per mitjà d’enquestes a peu de carrer sobre els hàbits dels ciutadans.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat