Calella clou l’Any Maria Cardona

Coindidint amb centenari del seu naixement i els 50 anys de la seva mort, Calella ha commemorat l’Any Maria Cardona per enaltir la figura de la poetessa calellenca nascuda al carrer Raval. La programació va començar el març del 2022 i ha comptat amb la participació de diverses entitats locals que, en els seus actes, han recordat una de les plumes més importants i sensibles de la història de Calella. Aquest divendres 10 de febrer es tancarà amb la presentació d’una antologia poètica sobre les seves obres més significatives i algunes d’inèdites. Amics de la Poesia s’ha encarregat de fer-ne la selecció.

El president d’Amics de la Poesia, Josep Miracle, ha explicat que l’antologia poètica de Maria Cardona i Codina portarà per títol Pluja fina del Raval, subratllant les arrels de la poetessa calellenca. El volum estarà dividit en quatre parts, incloent-hi algunes composicions fins ara inèdites.

La primera part consta d’una selecció dels millors poemes de les seves obres ja publicades; una segona part, amb un vintena de poemes inèdits que es descobriran per primera vegada; la tercera part del llibre, una vintena de composicions, són una representació dels seus poemes premiats; i l’última, una selecció de nou poemes que permeten veure com la seva llum s’anava apagant, al final de la seva vida.

La presentació del recull poètic es farà aquest divendres 10 de febrer al Casal l’Amitat (19.15h) i comptarà amb la presència de l’escriptor i filòsof Josep Maria Terricabras, que n’ha signat el pròleg.

Així es tancarà l’Any Maria Cardona promogut per Amics de la Poesia i l’Ajuntament de Calella, que ha inclòs l’estrena de tres composicions musicals inspirades o amb lletres de la poetessa: El teu llac, composat pel seu renebot, Xavier Garcia Cardona; la sardana Pluja fina del Raval, de Jordi Feliu; o La teva rosa, de Josep Alarcón.

Miracle ha posat en valor la petjada d’aquest any commemoratiu que recorda el naixement d’una poetessa distingida per la seva humanitat i bondat i que va deixar un gran llegat líric.

Estem tremendament contents perquè hem vist com entitats de la ciutat ens han facilitat i ens han fet mà estesa per desenvolupar tots els actes programats, que han fet petjada perquè la recordem d’una manera més viva.

Maria Cardona i Codina és una de les figures culturals més importants de Calella. Poetessa nascuda al Raval i amb una amplíssima producció poètica, va ser una de les primeres dones incorporades al nomenclàtor de Calella i compta amb un monument al Parc Dalmau.

Cinc anys de la mort de Concepció Organ

Avui 9 de febrer es compleixen cinc anys del sentit adeu a la poetessa Concepció Organ. Josep Miracle, d’Amics de la Poesia, ha volgut tenir unes paraules de record i ha avançat que els Jocs Florals de Calella han incorporat un premi que porta el seu nom

El cartell de programa dels Jocs Florals té un premi a cadascuna de les persones que han sigut escriptors, escriptores, poetes i poetesses de Calella. Maria Cardona, Francesc Castells i Concepció Organ, figuren entre ells. Volem que així perduri l’estima que sempre els vam tenir.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *