Calella col·labora amb el projecte Reempresa de Catalunya

El servei d’emprenedoria de l’Ajuntament de Calella és centre col·laborador del projecte Reempresa de Catalunya que impulsa la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot.

El punt Reempresa més proper per als empresaris i emprenedors de Calella es troba al centre Innova de Pineda de Mar. Des de Calella són derivats allà, on reben informació i assessorament de negocis que són viables però que, per diversos motius, les persones que el porten endavant ho han de deixar. A Calella, i segons explica la primera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Núria Parella, hi ha hagut interès per aquest tipus de situació: “Sí que hem tingut gent que han vingut a interessar-se. Normalment són gent que per canvi de domicili, per jubilació o altres motius personals han de deixar el negoci i això costa molt, aixecar un negoci costa molt i la gent el que vol és que es doni continuïtat, que quedi com a llegat de la seva feina. El que fem és enviar-los al Reempresa que tenen una bossa de negocis que es volen deixar de gestionar però que no volen que es tanquin”.

D’altra banda, el Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament de Calella assessora els nous emprenedors, avalua la viabilitat dels seus negocis i fa plans d’empresa i formació, entre altres. Parella fa un bon balanç de l’activitat relativa al 2016: “Hem atès 105 emprenedors, s’han tirat endavant 87 idees de negoci, 34 plans d’empresa i s’han creat 49 llocs de treball”.

L’àrea de Promoció Econòmica del consistori calellenc ofereix subvencions als emprenedors com els 750 euros a l’any per pagar els autònoms o ajudes directes per fer millores als locals comercials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *