Calella commemora el Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones

acte institucional

Calella es va afegir ahir als actes de commemoració del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. Desenes de persones es van aplegar a la plaça de l’Església per dir prou a les violències masclistes. Durant aquest 2019, 52 dones han perdut la vida a mans de les seves parelles en el conjunt de l’estat espanyol i 8 en el territori català. Calella aquest 2019 ha compatibilitzat 34 casos de violència masclista, superant els 28 casos de l’any passat. Per això ahir desenes de calellencs es van tornar a unir per reivindicar l’erradicació d’aquesta xacra. Un acte molt emotiu i tenyit de lila que va servir per conscienciar i sensibilitzar a la població del greu problema que suposa la violència de gènere.

A les set del vespre la plaça de l’Església va acollir l’acte institucional del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. Un acte on van prendre part la regidora d’igualtat, Cindy Rando i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini qui va voler aprofitar per reivindicar que la violència envers les dones mai tindrà lloc, ni cabuda a Calella.

Aquest moviment feminista és imparable. Nosaltres com Ajuntament ens comprometem a què aquesta xacra desaparegui i sobretot en lluitar per la igualtat, i en lluitar perquè la violència en vers les dones mai tingui cabuda en la nostra societat.

El manifest d’enguany va anar a càrrec de la psicòloga del SIAD local, Montserrat Mola. Un manifest que recorda que la violència vers les dones continua, però que ara ja no compta amb el silenci de les víctimes. Un text reivindicatiu, on es fa valdre tot el moviment feminista que s’ha posat en relleu darrerament i que ja no té por de sortir a manifestar-se per acabar amb aquesta xacra.

Aquestes violències contra les dones tradicionalment invisibilitzades, han sigut exposades públicament per les seves supervivents per denunciar un sistema patriarcal que ens oprimeix, ens silencia i ens mata. S’ha posat en evidència que el problema no són els espais públics, els locals d’oci o les festes populars, perquè aquestes violències masclistes també les patim als llocs de feina i a casa. Les dones hem trencat el silenci i no farem ni un pas enrere. Nosaltres hem dit prou. El moviment feminista és imparable i la nostra sordiditat és la nostra força. Si ens toquen a una, ens toquen a totes.

En acabar la lectura del manifest es va fer un minut de silenci en record a les víctimes de violència masclista d’aquest 2019 i es van enlairar uns globus en homenatge a les 52 dones mortes en mans de les seves parelles o exparelles. Tot seguit es va fer una actuació musical amb la veu de Sayo i el piano de Lua Ballet que va servir per donar veu a totes aquestes víctimes que ja no en tenen.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat