La Comunitat Feminista reclama més prevenció per evitar masclismes

La Comunitat feminista de Calella també va voler aprofitar el Dia internacional contra la violència de masclista per mostrar el seu rebuig envers aquestes violències cap a les dones que malauradament ens acompanyen dia a dia. Van fer el darrer acte del 25-N a Calella a la plaça l’església un cop finalitzat l’acte institucional. Enguany la Comunitat Feminista ha aprofitat aquesta data per centrar-se a denunciar com els mitjans de comunicació tracten, al seu entendre, de forma irresponsable, morbosa i sensacionalista els casos de violència masclista.

Un missatge que van deixar plasmat en el seu manifest. Un manifest que es va centrar en denunciar el paper dels mitjans de comunicació però que també va voler reivindicar la tolerància a la diversitat.

Pel que fa a les xifres de les dones mortes en mans de les seves parelles, la Comunitat feminista discrepa amb el número oficial que dona el Ministeri de Presidència i que situa en 52 les víctimes mortals per violència de gènere. Per la Comunitat Feminista s’han produït en aquest 2019, 94 feminicidis, perquè segons elles també s’han d’incloure totes aquelles dones que se suïciden perquè no aguanten més la situació viuen. És per això que reclamen un recompte oficial de les víctimes per prendre consciència real.

El seu manifestat també reclama una necessitat de prevenció perquè les actituds violentes no siguin cap opció en el dia a dia. Volen més professionals especialitzats en l’atenció i recolzament de les dones en situació de risc i pels seus fills.

Necessitem més professionals especialitzats en l’atenció als fills. Necessitem més recursos d’urgència per a les dones en situació de risc. Com a mesures de prevenció considerem que s’ha d’incidir molt en l’educació dels més petits. Potenciar una educació efectiva i sexual que acabi amb les masculinitats violentes. Educar-nos en la tolerància, igualtat de drets i oportunitats.

En la lectura del manifest també hi va haver una referència als més joves i és que cada cop estan més exposats a violències masclistes per part de les xarxes socials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *