Dilluns es presenta a Calella la iniciativa «Casa Nostra, Casa Vostra»

t

Serà un acte a la Sala Mozart on es presentarà aquesta plataforma d’entitats, que té la intenció de conscienciar ciutadans i institucions perquè es faci alguna cosa ràpida i urgent per atendre als milers de refugiats que han fugit de casa seva per causa de la guerra i demanen asil a Europa.

La seva finalitat és ser una punta de llança a nivell europeu, i volen pressionar les institucions tant comunitàries com estatals, autonòmiques i municipals perquè les accions polítiques no quedin només en paraules. Un primer pas, com ha dit Dani Carulla, coordinador comarcal de Casa Nostra Casa Vostra, és signar el manifest de la plataforma. “Un objectiu molt clar és omplir de signatures el manifest. Ja es pot signar a la web. Ja supera les 30.000 signatures i l’hem d’engreixar moltíssim. L’11 de febrer es fa un concert al Palau Sant Jordi on ja tenim artistes voluntaris confirmats. I el 18 de febrer hi ha una manifestació a Barcelona“.

A Tiana hi haurà un centre d’acollida per acollir un grup de refugiats, als quals se’ls farà una rebuda i es demana als maresmencs que, quan hagi arribat refugiats a la comarca, se’ls ajudi socialment. “Intercanviar experiències amb altres cultures és boníssim. Aquesta gent vindrà perdudíssima. Els hem d’ajudar, rebre, estimar, i facilitar en tot el possible que puguin redreçar la seva vida“.

A l’acte de presentació de Casa Nostra Vostra hi intervindrà el mateix Dani Carulla, a més de Ignasi Termes, de la mateixa campanya, Vicenç Tomàs de Malgrat Acull i Ernest Vila, de Calella pels Refugiats. Ell mateix ha explicat la finalitat de la col·laboració amb Casa Nostra Casa Vostra. Vila: “El que volem fer és ajudar a CNCV a aconseguir la major visibilitat possible. Si arribem als 50.000 signants serà una bona xifra per moure coses. I volem fer saber a la gent que hi ha el concert i la manifestació massiva“.

Mediàticament la situació ha desaparegut de les grans portades i titulars, però les penúries i el conflicte segueix existint, i per això es posa a treballar aquesta campanya.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Dani Carulla i Ernest Vila, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *